Sastojci za kuglice:
225 grama mljevene junetine
225 grama mljevene svinjetine
1 veliko jaje
50 grama svježeg peršina
100 grama krušnih mrvica
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice papra

Sastojci za nadjev za kuglice:

220 grama kremastog svježeg sira
50 grama blanširanih listova špinata
1 žlica češnjaka u prahu
200 grama naribane mozzarelle

400 ml gotovog umaka od rajčice
400 grama tjestenine

Priprema:

1. Pomiješajte mljeveno meso, jaje, sitno narezan peršin, krušne mrvice, sol i papar dok ne dobijete glatku smjesu. Rukama izradite kuglice promjera oko 5 centimetara.

2. U drugoj zdjeli napravite nadjev za kuglice od kremastog sira, mozzarelle, blanširanog špinata i malo češnjaka u prahu. Dobro promiješajte smjesu pa ju ubacite u sredinu mesnih okruglica.

3. U tavi na umjerenoj temperaturi prepržite okruglice oko jednu minutu, pa im dodajte umak od rajčice. Kuhajte tako oko 15 minuta, dok se okruglice ne obrade termički do kraja.

4. Poslužite okruglice s dobivenim umakom i kuhanom tjesteninom. Dobar tek!

U videu pogledajte kako možete pripremiti mesne okruglice punjene s nadjevom od sira i špinata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju