Sastojci za "lažnu“ majonezu:
1 kuhana mrkva
240 ml povrtnog temeljca
3 žlice maslinova ulja
½ žlice limunova soka
10 grama francuskog delikatesnog kvasca
1 žlica luka u prahu
1 žlica češnjaka u prahu
½ žlice domaćeg ili kupovnog koncentrata rajčice
1 veći kuhani krumpir
sol i papar po želji

Priprema:
1. U blenderu sameljite kuhanu mrkvu i povrtni temeljac. Smjesi dodajte maslinovo ulje, limunov sok, francuski delikatesni kvasac, luk i češnjak u prahu, te koncentrat rajčice.

2. U lažnu majonezu dodajte jedan kuhani krumpir, a na kraju posolite i popaprite po željama.

3. Ovaj tip gustog umaka koji nalikuje na majonezu, a ima "sirast“ okus odlično se se sljubiti s različitim jelima i sendvičima.

U videu Tasty Vegetariana provjerite kako se radi ovaj veganski umak, ali i kako ga možete iskombinirati s ukusnim sendvičem od šampinjona i paprike.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju