• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Rapsodija neodoljivih okusa na novom zimskom jelovniku Le Bistroa

Vodeći se za svjetskim prehrambenim trendovima, u à la carte ponudi Le Bistroa nalaze se i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 15.12.2017 09:34 komentari
viber Created with Sketch.
Zimski jelovnik Le Bistroa - 23
Zimski jelovnik Le Bistroa - 23 (Foto:Hotel Esplanade Zagreb)

Galerija File škarpine, umak od sušene rajčice i začinskog bilja te pečena palenta 22 Krem juha od gljiva, prženi kadaif i crumble od pancete 22 Juha od maslina i krumpira, kruščići s tapenadom od maslina 22 Marinirani goveđi jezik, krema od hrena i dimljeni bulgur 22

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera


Šarmantni zagrebački Le Bistro hotela Esplanade dolaskom hladnih dana osvježio je ponudu novim à la carte jelovnikom. Inspirirana francuskom kuhinjom, domaćim recepturama i raspoloživim lokalnim namirnicama chef Ana Grgić stvorila je niz kreativnih i osebujnih jela privlačnih oku i nepcu.

Pored bezvremenskih klasika, poput tatarskog bifteka i legendarnih Esplanade štrukli, zima u Le Bistrou donosi pravu rapsodiju okusa na svakom tanjuru. Uz ugodno blagdansko ozračje, probranu selekciju vina i šampanjaca, pristupačno osoblje i vrhunsku uslugu, ostakljeni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade ove zime postaje idealan ambijent za opuštanje u dobrom društvu i uživanje u zavodljivim gurmanskim delicijama.

Selekcija privlačnih predjela predstavlja spoj jedinstvenih okusa, zanimljivih tekstura i boja obogaćenih sezonskim namirnicama poput poriluka, gljiva, buče i tartufa. Jelovnik tako započinje poznatom cezar salatom u neodoljivoj kombinaciji s dimljenim lignjama i ušećerenim češnjakom te se nastavlja nezaobilaznom terinom od guščje jetre ovaj put posluženom uz žele od naranče, brioš od lavande i umak od meda. Hrskave rolice s confitom od kopuna – uškopljenim pijetlom koji se uzgaja isključivo zbog svojeg ukusnog mesa, Ana kombinira uz marmeladu od grožđa i porta. Prhka tortica s kozicama, porilukom i tartufima Prhka tortica s kozicama, porilukom i tartufima (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Za one odvažne tu su dimljeni marinirani goveđi jezik naglašen kremom od hrena i dimljenim bulgurom, kao i slasne pržene teleće brizle poslužene uz gustu kremu od crnog graha i tahini umak. Tradicionalni korejski kimchi dolazi u kombinaciji sa slasnim repovima crvenih kozica u tempuri od rižinog brašna s klicama soje. Poznati Anin rižoto ove sezone predstavlja pravu kremastu kompoziciju ružičastih tonova u privlačnoj kombinaciji s pečenom ciklom i inćunima, dok su tradicionalni ravioli svoj zaokret dobili uz kombinaciji s bučom, pjenom od bučinog ulja, prženim sjemenkama i feta sirom.

Hladni zimski dani pozivaju na okrepu uz toplu juhu od maslina i krumpira posluženu uz kruščiće s finom tapenadom od maslina, ili pak krem juhu od gljiva s kadaifom i aromatičnim crumbleom od pancete. Za ljubitelje klasične francuske kuhinje tu je uvijek prisutna i pripremana po posebnoj recepturi - zapečena juha od luka – najukusniji izbor za duh i tijelo.

Novi jelovnik Le Bistroa u izboru glavnih jela nudi profinjene i kreativne okuse mesa i svježe ribe obogaćene sezonskim povrćem, finim začinima i zanimljivim dodacima. File škarpine ovaj put dolazi u privlačnoj kombinaciji s umakom od sušene rajčice i začinskog bilja, a poslužuje se s finom pečenom palentom sa špinatom i pecorino sirom poznatom po specifičnom okusu.

Dimljeni file romba s crnim češnjakom, pinjolima i slatkom kremom od mrkve oduševljava teksturom i okusima, dok kompozicija s lignjama uz bademaste kalamata masline, marinirani komorač i umak od rakova predstavlja pravu mediteransku poslasticu. Vrhunske komade mesa Ana je sljubila s aromatičnim umacima i finim prilozima. Istinski ljubitelji mesa uživat će tako u svinjskoj koljenici posluženoj s finim calvados umakom uz kremu od pečenih jabuka i celera s hrskavom kožom, ili pak u fantastičnom USA striploinu uz aromatizirani maslac s okusom tartufa, ragoutu od gljiva i krumpira s prahom od vrganja. Dimljeni file romba, crni češnjak, pinjoli slatka krema od mrkve Dimljeni file romba, crni češnjak, pinjoli slatka krema od mrkve (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Juneći T-bone (500 gr) Ana kombinira uz pečeni kukuruz, krumpir i pikantni čili maslac. Obzirom na meku i sočnu teksturu teleći obrazi u umaku od porta s ukusnim shiitake gljivama i osvježavajućom kremom od celera i ovaj put su našli svoje mjesto u jelovniku, kao i selekcija bezvremenskih Le Bistro klasika i tradicionalnih zagrebačkih jela pripremanih po starim isprobanim recepturama.

Nadahnuta slatkim sezonskim aromama i nadolazećim blagdanima, Ana je kreirala božanstvene slastice koje savršeno zaokružuju ovu zimsku gurmansku priču. Ljubitelji francuskog slastičarstva uživat će tako u savršeno hrskavom crème brûléeu s cimetom i jabukama, dok se pjenasti mousse od kestena i tamne čokolade sa slasnim karamel umakom jednostavno mora isprobati. Kakao meringue s moussom i gelom od naranče savršen je primjer kako se tradicionalni blagdanski okusi mogu transformirati u suvremenu gurmansku avanturu, a prhka tortica od šumskog voća s delikatnom kremom od kokosa slatka je točka na i ove desertne simfonije.

Vodeći se za svjetskim prehrambenim trendovima u à la carte ponudi Le Bistroa nalaze se i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima. Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih zapečenih Esplanade štrukli i raznih dnevno svježih kolača. Ova ponuda namijenjena je svima, a posebno onima koji imaju određenu intoleranciju ili su osjetljivi na gluten. Osim toga, u jelovniku su posebno obilježena jela koja mogu biti vege i halal, kako bi se gostima olakšao odabir.

Pomno odabrana Esplanade Gourmet kolekcija dostupna je svakodnevno za uživanje u toplini vlastitoga doma. Poznate štrukle imaju svoju zamrznutu inačicu za van, dok najfinije Esplande Gourmet slastice dolaze u ljupkim pakiranjima te mogu poslužiti kao slatki kao poklon za najmilije ili mala doza hedonizma uz kavu ili čaj.

Osim à la carte ponude ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u finom raskošnom doručku, vrhunskoj kavi i dnevnoj selekciji primamljivih kolača.

Anin perfekcionistički pristup gastronomiji, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara te ugodan, opušten ambijent Le Bistroa dovoljan su razlog za provesti vrijeme uživajući u slasnim jelima, ukusnim napitcima, finim slasticama i blagdanskoj atmosferi u samom srcu grada. Esplanade Gourmet Cake Esplanade Gourmet Cake (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

  • #gdje sjesti
  • #le bistro
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dođite i sudjelujte u raspravi: Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zagrebačkim pothodnicima
Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zimski odmor u termama uz Crno jaje: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Snaga vode
Zimski odmor u termama uz povoljne ponude: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Putopisno predavanje
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Puno okusa
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Topi se u ustima
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Jednostavno, a prefino
Spas za višak pečenja: Recept chefa Maria Mandarića za krokete u finom umaku od mlinaca
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Pitamo vas treba li molitelje maknuti s trgova?
Što mislite?
ANKETA Treba li molitelje maknuti s trgova?
Metković: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
jedan teško ozlijeđen
Brutalno nasilje kod škole: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Severina je objavila provokativne fotografije iz muškog WC-a
"Je l' zadrhatala ruka snimatelju?"
"Za ekipu slabijeg srca - oprez!" Gomila reakcija na Severinine fotke iz muškog toaleta
Kako danas izgleda Katarina Witt?
legendarna katarina witt
Kako danas izgleda "Vatra na ledu"? Napunila je 60, a nekad su se divili njezinoj ljepoti
zdravlje
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Tijelo ostaje bez ključnog minerala!
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Rak kostiju: Simptomi, dijagnoza, liječenje, dužina života – sve je tu!
Treba obratiti pozornost na bol
Rak kostiju: Simptomi, dijagnoza, liječenje, dužina života - sve je tu!
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
Izgleda li vam poznato?
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
tech
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
sport
Nabavio novi dres Vatrenih: Gostujuća garnitura već na meti kritika
Ha, podijeljene reakcije
Nabavili obje garniture novog dresa Hrvatske za SP: Reakcije su podijeljene, dosta kritika za plavu verziju
Lorenzo Lepore na platformi X objavio je informaciju kako je Hajduk zainteresiran za Nikitu Solomonovsa
Mlad i perspektivan
Hajduk dovodi novog napadača? Prošao je testiranja, lomi se oko odštete
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok! Jedva ostao živ, ostao bez nogometa, a danas živi na rubu egzistencije
Izbornik poslao apel
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok: Jedva ostao živ, danas spaja kraj s krajem
tv
Kumovi: Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
KUMOVI
Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
MasterChef: Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
NAPETO!
Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
sve
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

  • Zagrebački pothodnici - Trnsko - 4 Aktualno
    Zagrebačkim pothodnicima

    Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart

 
close