• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Rapsodija neodoljivih okusa na novom zimskom jelovniku Le Bistroa

Vodeći se za svjetskim prehrambenim trendovima, u à la carte ponudi Le Bistroa nalaze se i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 15.12.2017 09:34 komentari
viber Created with Sketch.
Zimski jelovnik Le Bistroa - 23
Zimski jelovnik Le Bistroa - 23 (Foto:Hotel Esplanade Zagreb)

Galerija File škarpine, umak od sušene rajčice i začinskog bilja te pečena palenta 22 Krem juha od gljiva, prženi kadaif i crumble od pancete 22 Juha od maslina i krumpira, kruščići s tapenadom od maslina 22 Marinirani goveđi jezik, krema od hrena i dimljeni bulgur 22

U trendu Pical Resort 5* - 3 Pical Resort Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti Migingo A gdje je kladionica!? 4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?


Šarmantni zagrebački Le Bistro hotela Esplanade dolaskom hladnih dana osvježio je ponudu novim à la carte jelovnikom. Inspirirana francuskom kuhinjom, domaćim recepturama i raspoloživim lokalnim namirnicama chef Ana Grgić stvorila je niz kreativnih i osebujnih jela privlačnih oku i nepcu.

Pored bezvremenskih klasika, poput tatarskog bifteka i legendarnih Esplanade štrukli, zima u Le Bistrou donosi pravu rapsodiju okusa na svakom tanjuru. Uz ugodno blagdansko ozračje, probranu selekciju vina i šampanjaca, pristupačno osoblje i vrhunsku uslugu, ostakljeni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade ove zime postaje idealan ambijent za opuštanje u dobrom društvu i uživanje u zavodljivim gurmanskim delicijama.

Selekcija privlačnih predjela predstavlja spoj jedinstvenih okusa, zanimljivih tekstura i boja obogaćenih sezonskim namirnicama poput poriluka, gljiva, buče i tartufa. Jelovnik tako započinje poznatom cezar salatom u neodoljivoj kombinaciji s dimljenim lignjama i ušećerenim češnjakom te se nastavlja nezaobilaznom terinom od guščje jetre ovaj put posluženom uz žele od naranče, brioš od lavande i umak od meda. Hrskave rolice s confitom od kopuna – uškopljenim pijetlom koji se uzgaja isključivo zbog svojeg ukusnog mesa, Ana kombinira uz marmeladu od grožđa i porta. Prhka tortica s kozicama, porilukom i tartufima Prhka tortica s kozicama, porilukom i tartufima (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Za one odvažne tu su dimljeni marinirani goveđi jezik naglašen kremom od hrena i dimljenim bulgurom, kao i slasne pržene teleće brizle poslužene uz gustu kremu od crnog graha i tahini umak. Tradicionalni korejski kimchi dolazi u kombinaciji sa slasnim repovima crvenih kozica u tempuri od rižinog brašna s klicama soje. Poznati Anin rižoto ove sezone predstavlja pravu kremastu kompoziciju ružičastih tonova u privlačnoj kombinaciji s pečenom ciklom i inćunima, dok su tradicionalni ravioli svoj zaokret dobili uz kombinaciji s bučom, pjenom od bučinog ulja, prženim sjemenkama i feta sirom.

Hladni zimski dani pozivaju na okrepu uz toplu juhu od maslina i krumpira posluženu uz kruščiće s finom tapenadom od maslina, ili pak krem juhu od gljiva s kadaifom i aromatičnim crumbleom od pancete. Za ljubitelje klasične francuske kuhinje tu je uvijek prisutna i pripremana po posebnoj recepturi - zapečena juha od luka – najukusniji izbor za duh i tijelo.

Novi jelovnik Le Bistroa u izboru glavnih jela nudi profinjene i kreativne okuse mesa i svježe ribe obogaćene sezonskim povrćem, finim začinima i zanimljivim dodacima. File škarpine ovaj put dolazi u privlačnoj kombinaciji s umakom od sušene rajčice i začinskog bilja, a poslužuje se s finom pečenom palentom sa špinatom i pecorino sirom poznatom po specifičnom okusu.

Dimljeni file romba s crnim češnjakom, pinjolima i slatkom kremom od mrkve oduševljava teksturom i okusima, dok kompozicija s lignjama uz bademaste kalamata masline, marinirani komorač i umak od rakova predstavlja pravu mediteransku poslasticu. Vrhunske komade mesa Ana je sljubila s aromatičnim umacima i finim prilozima. Istinski ljubitelji mesa uživat će tako u svinjskoj koljenici posluženoj s finim calvados umakom uz kremu od pečenih jabuka i celera s hrskavom kožom, ili pak u fantastičnom USA striploinu uz aromatizirani maslac s okusom tartufa, ragoutu od gljiva i krumpira s prahom od vrganja. Dimljeni file romba, crni češnjak, pinjoli slatka krema od mrkve Dimljeni file romba, crni češnjak, pinjoli slatka krema od mrkve (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Juneći T-bone (500 gr) Ana kombinira uz pečeni kukuruz, krumpir i pikantni čili maslac. Obzirom na meku i sočnu teksturu teleći obrazi u umaku od porta s ukusnim shiitake gljivama i osvježavajućom kremom od celera i ovaj put su našli svoje mjesto u jelovniku, kao i selekcija bezvremenskih Le Bistro klasika i tradicionalnih zagrebačkih jela pripremanih po starim isprobanim recepturama.

Nadahnuta slatkim sezonskim aromama i nadolazećim blagdanima, Ana je kreirala božanstvene slastice koje savršeno zaokružuju ovu zimsku gurmansku priču. Ljubitelji francuskog slastičarstva uživat će tako u savršeno hrskavom crème brûléeu s cimetom i jabukama, dok se pjenasti mousse od kestena i tamne čokolade sa slasnim karamel umakom jednostavno mora isprobati. Kakao meringue s moussom i gelom od naranče savršen je primjer kako se tradicionalni blagdanski okusi mogu transformirati u suvremenu gurmansku avanturu, a prhka tortica od šumskog voća s delikatnom kremom od kokosa slatka je točka na i ove desertne simfonije.

Vodeći se za svjetskim prehrambenim trendovima u à la carte ponudi Le Bistroa nalaze se i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima. Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih zapečenih Esplanade štrukli i raznih dnevno svježih kolača. Ova ponuda namijenjena je svima, a posebno onima koji imaju određenu intoleranciju ili su osjetljivi na gluten. Osim toga, u jelovniku su posebno obilježena jela koja mogu biti vege i halal, kako bi se gostima olakšao odabir.

Pomno odabrana Esplanade Gourmet kolekcija dostupna je svakodnevno za uživanje u toplini vlastitoga doma. Poznate štrukle imaju svoju zamrznutu inačicu za van, dok najfinije Esplande Gourmet slastice dolaze u ljupkim pakiranjima te mogu poslužiti kao slatki kao poklon za najmilije ili mala doza hedonizma uz kavu ili čaj.

Osim à la carte ponude ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u finom raskošnom doručku, vrhunskoj kavi i dnevnoj selekciji primamljivih kolača.

Anin perfekcionistički pristup gastronomiji, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara te ugodan, opušten ambijent Le Bistroa dovoljan su razlog za provesti vrijeme uživajući u slasnim jelima, ukusnim napitcima, finim slasticama i blagdanskoj atmosferi u samom srcu grada. Esplanade Gourmet Cake Esplanade Gourmet Cake (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

  • #gdje sjesti
  • #le bistro
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Oglas
PIK šunke potvrđuju status broj jedan: potrošači biraju kvalitetu kojoj vjeruju
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Zimska čarolija
Adventska bajka u Samoboru: Dođite na klizanje, koncerte i uzbudljive radionice
Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje
Veselimo se reprizi
Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje
Najveći advent u Europi 2025.
750 km od Zagreba
Ovo je najveći božićni sajam u Europi – i ne, ne nalazi se u Austriji, niti u Njemačkoj
Zimska bajka u Ljubljani: Advent koji će vas osvojiti svjetlima, okusima i šoping-ponudom
POKROVITELJ DINERS
Zimska bajka u Ljubljani: Advent koji će vas osvojiti svjetlima, okusima i šoping-ponudom
Panda & Sons najbolji bar na svijetu u 2025.
Nevjerojatna ponuda
Izvana je ništa posebno, ali kad uđete unutra…Ovo je najbolji bar na svijetu u 2025.
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Tjedni jelovnik jela za zimu od 24.11. do 30.11.2025.
Tjedni jelovnik
Ova fina jela na žlicu baš dobro griju! Izdvojili smo 7 recepata koje ćemo kuhati ovog tjedna

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Brutalni napad u Rimu: Migranti silovali 18-godišnjakinju pred zaručnikom
ITALIJA U ŠOKU
Horor u Rimu: Par napadnut u parku, djevojka silovana pred nemoćnim zaručnikom
Provjerite zalihe! Povlači se popularni začin, nije siguran za konzumaciju
Javlja DIRH
Provjerite zalihe: Povlači se popularni začin, nemojte ga stavljati u jelo!
Thompson poručio Tomaševiću: "Pozivam ga na razum, inače ćemo povući puno radikalnije poteze"
"neće mu se svidjeti"
Thompson poručio Tomaševiću: "Pozivam na razum, inače ćemo povući puno radikalnije poteze"
show
Tim Marka Perkovića Thompsona sazvao izvanrednu presicu
što se događa?
Thompsonovog koncerta u Areni Zagreb nema na rasporedu, njegov tim sazvao izvanrednu presicu
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Preminuo je Jan Kling, član grupe ABBA
u 85. godini
Preminuo je član grupe ABBA, tužnu vijest potvrdio je njegov sin
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Rak debelog crijeva: Simptomi, liječenje, metastaze, smrtnost – sve na jednom mjestu!
2. karcinom kod žena i 3. kod muškaraca
Rak debelog crijeva: Simptomi, liječenje, metastaze, smrtnost – sve na jednom mjestu!
zabava
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
Jao…
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
tech
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
100 miljardi svijetlih točkica
Japanski znanstvenici uspjeli ostvariti nešto dosad neizvedivo: Napravljena simulacija naše čitave galaksije - do zadnje zvijezde
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Otkriven iznenađujući utjecaj sira na zdravlje mozga
Malo tko ga ne voli
Otkriven iznenađujući utjecaj sira na zdravlje mozga
sport
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
počivao u miru
Preminula legenda svima znanog prezimena, jedan od najvećih talijanskih golmana svih vremena
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Pogledajte golove
VIDEO Blamaža Guardiole i Cityja, Kovačeva Borussija pomela hit-momčad
Skandal u Beogradu: Grobari na utakmici s hrvatskim klubom skandirali "Nek umre ustaša"
suci nisu reagirali
Skandal u Beogradu: Grobari na utakmici s hrvatskim klubom skandirali "Nek umre ustaša"
tv
MasterChef: Renata će predstaviti tanjur inspiriran bivšim mužem: "Ovo je moje najbolje jelo u MasterChefu!"
NE PROPUSTITE!
Renata će predstaviti tanjur inspiriran bivšim mužem: "Ovo je moje najbolje jelo u MasterChefu!"
MasterChef: Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
SAZNAJTE KOJE!
Vjekoslav Krsnik nakon eliminacije: "Radije bih preskočio to pitanje!"
MasterChef: Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
TENZIJE
Renatina nominacija Damjana šokirala! "Jeste li svjesni koliko ste kontradiktorni?!"
putovanja
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Adventski vijenci iz ponude domaćih cvjećarnica za 2025. godinu
SAVRŠENI SU
Zavirite u svijet adventskih vijenaca: Hrvatski kreativci pokazuju svoje najljepše komade
Promjena na vrhu: Ime Mia više nije najpopularniji odabir za djevojčice
NIŠTA NIJE KONAČNO
Nakon nekoliko godina promijenilo se najpopularnije ime za djevojčice u Hrvatskoj. Koje vam je ljepše?
sve
Tim Marka Perkovića Thompsona sazvao izvanrednu presicu
što se događa?
Thompsonovog koncerta u Areni Zagreb nema na rasporedu, njegov tim sazvao izvanrednu presicu
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close