• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Rapsodija neodoljivih okusa na novom zimskom jelovniku Le Bistroa

Vodeći se za svjetskim prehrambenim trendovima, u à la carte ponudi Le Bistroa nalaze se i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 15.12.2017 09:34 komentari
viber Created with Sketch.
Zimski jelovnik Le Bistroa - 23
Zimski jelovnik Le Bistroa - 23 (Foto:Hotel Esplanade Zagreb)

Galerija File škarpine, umak od sušene rajčice i začinskog bilja te pečena palenta 22 Krem juha od gljiva, prženi kadaif i crumble od pancete 22 Juha od maslina i krumpira, kruščići s tapenadom od maslina 22 Marinirani goveđi jezik, krema od hrena i dimljeni bulgur 22

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta


Šarmantni zagrebački Le Bistro hotela Esplanade dolaskom hladnih dana osvježio je ponudu novim à la carte jelovnikom. Inspirirana francuskom kuhinjom, domaćim recepturama i raspoloživim lokalnim namirnicama chef Ana Grgić stvorila je niz kreativnih i osebujnih jela privlačnih oku i nepcu.

Pored bezvremenskih klasika, poput tatarskog bifteka i legendarnih Esplanade štrukli, zima u Le Bistrou donosi pravu rapsodiju okusa na svakom tanjuru. Uz ugodno blagdansko ozračje, probranu selekciju vina i šampanjaca, pristupačno osoblje i vrhunsku uslugu, ostakljeni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade ove zime postaje idealan ambijent za opuštanje u dobrom društvu i uživanje u zavodljivim gurmanskim delicijama.

Selekcija privlačnih predjela predstavlja spoj jedinstvenih okusa, zanimljivih tekstura i boja obogaćenih sezonskim namirnicama poput poriluka, gljiva, buče i tartufa. Jelovnik tako započinje poznatom cezar salatom u neodoljivoj kombinaciji s dimljenim lignjama i ušećerenim češnjakom te se nastavlja nezaobilaznom terinom od guščje jetre ovaj put posluženom uz žele od naranče, brioš od lavande i umak od meda. Hrskave rolice s confitom od kopuna – uškopljenim pijetlom koji se uzgaja isključivo zbog svojeg ukusnog mesa, Ana kombinira uz marmeladu od grožđa i porta. Prhka tortica s kozicama, porilukom i tartufima Prhka tortica s kozicama, porilukom i tartufima (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Za one odvažne tu su dimljeni marinirani goveđi jezik naglašen kremom od hrena i dimljenim bulgurom, kao i slasne pržene teleće brizle poslužene uz gustu kremu od crnog graha i tahini umak. Tradicionalni korejski kimchi dolazi u kombinaciji sa slasnim repovima crvenih kozica u tempuri od rižinog brašna s klicama soje. Poznati Anin rižoto ove sezone predstavlja pravu kremastu kompoziciju ružičastih tonova u privlačnoj kombinaciji s pečenom ciklom i inćunima, dok su tradicionalni ravioli svoj zaokret dobili uz kombinaciji s bučom, pjenom od bučinog ulja, prženim sjemenkama i feta sirom.

Hladni zimski dani pozivaju na okrepu uz toplu juhu od maslina i krumpira posluženu uz kruščiće s finom tapenadom od maslina, ili pak krem juhu od gljiva s kadaifom i aromatičnim crumbleom od pancete. Za ljubitelje klasične francuske kuhinje tu je uvijek prisutna i pripremana po posebnoj recepturi - zapečena juha od luka – najukusniji izbor za duh i tijelo.

Novi jelovnik Le Bistroa u izboru glavnih jela nudi profinjene i kreativne okuse mesa i svježe ribe obogaćene sezonskim povrćem, finim začinima i zanimljivim dodacima. File škarpine ovaj put dolazi u privlačnoj kombinaciji s umakom od sušene rajčice i začinskog bilja, a poslužuje se s finom pečenom palentom sa špinatom i pecorino sirom poznatom po specifičnom okusu.

Dimljeni file romba s crnim češnjakom, pinjolima i slatkom kremom od mrkve oduševljava teksturom i okusima, dok kompozicija s lignjama uz bademaste kalamata masline, marinirani komorač i umak od rakova predstavlja pravu mediteransku poslasticu. Vrhunske komade mesa Ana je sljubila s aromatičnim umacima i finim prilozima. Istinski ljubitelji mesa uživat će tako u svinjskoj koljenici posluženoj s finim calvados umakom uz kremu od pečenih jabuka i celera s hrskavom kožom, ili pak u fantastičnom USA striploinu uz aromatizirani maslac s okusom tartufa, ragoutu od gljiva i krumpira s prahom od vrganja. Dimljeni file romba, crni češnjak, pinjoli slatka krema od mrkve Dimljeni file romba, crni češnjak, pinjoli slatka krema od mrkve (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Juneći T-bone (500 gr) Ana kombinira uz pečeni kukuruz, krumpir i pikantni čili maslac. Obzirom na meku i sočnu teksturu teleći obrazi u umaku od porta s ukusnim shiitake gljivama i osvježavajućom kremom od celera i ovaj put su našli svoje mjesto u jelovniku, kao i selekcija bezvremenskih Le Bistro klasika i tradicionalnih zagrebačkih jela pripremanih po starim isprobanim recepturama.

Nadahnuta slatkim sezonskim aromama i nadolazećim blagdanima, Ana je kreirala božanstvene slastice koje savršeno zaokružuju ovu zimsku gurmansku priču. Ljubitelji francuskog slastičarstva uživat će tako u savršeno hrskavom crème brûléeu s cimetom i jabukama, dok se pjenasti mousse od kestena i tamne čokolade sa slasnim karamel umakom jednostavno mora isprobati. Kakao meringue s moussom i gelom od naranče savršen je primjer kako se tradicionalni blagdanski okusi mogu transformirati u suvremenu gurmansku avanturu, a prhka tortica od šumskog voća s delikatnom kremom od kokosa slatka je točka na i ove desertne simfonije.

Vodeći se za svjetskim prehrambenim trendovima u à la carte ponudi Le Bistroa nalaze se i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima. Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih zapečenih Esplanade štrukli i raznih dnevno svježih kolača. Ova ponuda namijenjena je svima, a posebno onima koji imaju određenu intoleranciju ili su osjetljivi na gluten. Osim toga, u jelovniku su posebno obilježena jela koja mogu biti vege i halal, kako bi se gostima olakšao odabir.

Pomno odabrana Esplanade Gourmet kolekcija dostupna je svakodnevno za uživanje u toplini vlastitoga doma. Poznate štrukle imaju svoju zamrznutu inačicu za van, dok najfinije Esplande Gourmet slastice dolaze u ljupkim pakiranjima te mogu poslužiti kao slatki kao poklon za najmilije ili mala doza hedonizma uz kavu ili čaj.

Osim à la carte ponude ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u finom raskošnom doručku, vrhunskoj kavi i dnevnoj selekciji primamljivih kolača.

Anin perfekcionistički pristup gastronomiji, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara te ugodan, opušten ambijent Le Bistroa dovoljan su razlog za provesti vrijeme uživajući u slasnim jelima, ukusnim napitcima, finim slasticama i blagdanskoj atmosferi u samom srcu grada. Esplanade Gourmet Cake Esplanade Gourmet Cake (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

  • #gdje sjesti
  • #le bistro
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Miriše na Božić: Recept za kuhano vino u "virgin" varijanti
Puno začina
Miriše na Božić: Recept za kuhano vino bez alkohola i dodanog šećera
Hrana u kojoj ima vitamina D
Budite oprezni
3 vrsta hrane koju treba jesti zimi, a pogotovo ako ne vidite često sunca
Advent na najvišoj zgradi EU, Varso Tower, Poljska
Na sjeveru Europe
Adventski sajam na najvišoj zgradi Europske unije - pogled s vrha je nevjerojatan
Izgleda li ovako budućnost kampiranja? Ovo vozilo ima spavaću sobu, ured, pa čak i kinodvoranu
ELO
Izgleda li ovako budućnost kampiranja? Ovo vozilo ima spavaću sobu, ured, pa čak i kinodvoranu
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Pitanje identiteta
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Jednostavno
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Sačuvajte za blagdane
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim firmama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
HO! HO! HO!
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim tvrtkama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
Katastrofa tijekom kontrolirane eksplozije zaostale bombe: Neki će morati Božić slaviti negdje drugdje
Kriva procjena
Katastrofa tijekom kontrolirane eksplozije zaostale bombe: "Neki će morati Božić slaviti negdje drugdje"
FOTO Ubojica Charlie Kirka se prvi put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
slučaj koji je potresao SAD
FOTO Ubojica Charlieja Kirka prvi se put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Nemo, pobjednik Eurosonga 2024., vratio je trofej EBU-u
sve je objasnio!
Prošlogodišnji predstavnik Eurosonga vratio trofej organizaciji: "Živite ono što tvrdite..."
zdravlje
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Slovenci kritizirali Alberta Rieru zbog izjave nakon utakmice Rijeka - Celje
Svašta
Izgubio 3:0 na Rujevici, a onda zapanjio izjavom: Čak su mu i Slovenci očitali bukvicu
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
uskoro
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Komentar Ivice Mede
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
tv
MasterChef: Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
IZGUBILI
Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
Kumovi: Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
KUMOVI
Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
12. 12.: Datum ogledala koji šalje važnu poruku
Datum ogledala
Najvažniji datum u godini, koji nam šalje važnu životnu poruku
sve
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Slovenci kritizirali Alberta Rieru zbog izjave nakon utakmice Rijeka - Celje
Svašta
Izgubio 3:0 na Rujevici, a onda zapanjio izjavom: Čak su mu i Slovenci očitali bukvicu
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close