"Međimurje moje malo, kak si lepo zeleno…" Ovim riječima započinje jedna od tradicionalnih međimurskih popevki koja najbolje dočarava ono što ova teritorijalno najmanja te najsjevernija županija u Hrvatskoj nudi. Podijeljena u dva dijela, ova županija smještena između rijeke Mure i Drave donosi predivne gore i brežuljke u Gornjem Međimurju, te zlatne pašnjake bogate raznim poljoprivrednim kulturama u Donjem Međimurju. Ovo je Švicarska u malom. Ne mislimo ovdje na materijalno bogatstvo, već na bogatstvo raznolikosti.

Dan započnite uz jutarnju jogu, doručkujte zdrave i lokalne sezonske namirnice i uputite se u istraživanje više od 700 kilometara uređenih biciklističkih staza. Tu je i mnoštvo šetnica i poučnih staza koje će vas provesti kroz brežuljkaste, ali i ravne dijelove ove "aktivne" destinacije. Svaki posjetitelj dan u Međimurju završava ili u restoranu ili u podrumu. Njih ovdje ne nedostaje. Više od dvadeset vinskih kuća pobrinuti će se da svaki ukus bude zadovoljen, a kad tome pridodamo i činjenicu kako je Međimurska vinska cesta najnagrađivanija vinska cesta na svijetu po površini i broju stanovnika, znate da će vas ovdje poslužiti samo kvalitetnim vinom.

Kombinacija aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanje svijesti o vlastitom zdravlju vraća vas u ravnotežu i probuđuje vaše tijelo, um i dušu, i to sve na jednom mjestu, u Termama Sveti Martin. Zima je godišnje doba u kojem posebnu pažnju trebamo posvetiti zdravlju svojeg tijela i uma, a upravo to nudi i Healthness koncept termi koji se sastoji od pregršt povezanih filozofija, ne bi li na jednom mjestu svakom posjetitelju ponudili cjelovito rješenje.

Znate li da su Teme Sveti Martin prvi Healthness resort u Europi? Iako su priroda i ukusna hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju resorta Terme Sveti Martin i sastoji se od niza opuštajućih aktivnosti: bazena, whirlpoola, masaža i sauna.

Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin blagotvorni učinak djeluje u termalnim bazenima koji su idealan odabir za početak ili kraj dana. Upravo na tom mjestu u Međimurju, rodio se Healthness koncept koji znači da posjetitelj na jednom mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duha.

U termama tako izrađuju i prirodne pilinge koje gosti mogu koristiti u svijetu sauna. Tu je i ručno rađena kozmetika koju sami mogu izraditi i uživati u njoj u wellness centru ili te proizvode ponijeti kući. Osim prirodnih pilinga i drugih prirodnih proizvoda koji se izrađuju u termama, ovdje ćete pronaći i ručno rađene maske za lice i maske za tijelo koje služe detoksikaciji, ali i hrane kožu mineralima te raznim mikroelementima.

Osim što su poznati i nagrađivani (Najbolji wellness hotel u Hrvatskoj 2022. godine) Wellness Centar, Terme Sveti Martin su rijetke u regiji koje u ponudi imaju i wellness za djecu. Dok roditelji u zimskim mjesecima obnavljaju energiju brojnim wellness i spa programima, djeca mogu uživati u nizu animacijskih programa na otvorenom, druženju s maskotama ali i u novouređenoj igraonici u sklopu hotela.

Požele li djeca i sama okusiti čari wellnessa, tu su i bogati programi prilagođeni njima. Priuštite im nezaboravno iskustvo wellnessa i pokažite im da je važna briga o zdravlju tijela i uma već od malenih nogu.

Sad nam je malo jasnije zašto je upravo ova hrvatska turistička destinacija dosad primila nagrade poput Švicarske turističke nagrade za održivi turizam ili čak tri nagrade Europske destinacije izvrsnosti. A vama preostaje da na vlastite oči i kroz vlastita osjetila doživite ono što Međimurje pruža – odmor u pokretu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju