Kombinacija aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanje svijesti o vlastitom zdravlju vraća vas u ravnotežu i probuđuje vaše tijelo, um i dušu, i to sve na jednom mjestu, u Termama Sveti Martin. Zima je godišnje doba u kojem posebnu pažnju trebamo posvetiti zdravlju svojeg tijela i uma, a upravo to nudi i Healthness koncept termi koji se sastoji od pregršt povezanih filozofija, ne bi li na jednom mjestu svakom posjetitelju ponudili cjelovito rješenje.

Prvi Healthness resort u Europi


Znate li da su Teme Sveti Martin prvi Healthness restort u Europi? Iako su priroda i ukusna hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju općine Terme Sveti Martin i sastoji se od niza opuštajućih aktivnosti: bazena, whirpoola, masaža i sauna. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u termalnim bazenima koji su idealan odabir za početak ili kraj dana. Upravo na tom mjestu u Međimurju, rodio se healthness koncept koji znači da posjetitelj na jednom mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duha.

PR PR (Foto: PR)

Wellness za velike i male

Znate li da su Terme Sveti Martin idealna destinacija za obitelji koje traže odmak od ustaljene rutine? Dok roditelji u zimskim mjesecima obnavljaju energiju brojnim wellness i spa programima kao što je Wellness za 4 godišnja doba, djeca mogu uživati u nizu animacijskih programa na otvorenom, ali i u novouređenoj igraonici u sklopu hotela. No, požele li djeca i sama okusiti čari wellnessa, tu su i bogati programi prilagođeni njima. Priuštite im nezaboravno iskustvo wellnessa i pokažite im da je važna briga o zdravlju tijela i uma već od malenih nogu.

Ono po čemu su terme posebne je svakako termomineralna voda koja je jedna od najstarijih u ovom dijelu Europe. Na njezinoj bazi u termama izrađuju i prirodne pilinge koje gosti mogu koristiti u svijetu sauna. Tu je i ručno rađena kozmetika koju sami mogu izraditi i uživati u njoj u wellness centru ili te proizvode ponijeti kući. Osim prirodnih pilinga i drugih prirodnih proizvoda koji se izrađuju u termama, tu su i maske na bazi gline koje se također rade s ljekovitom termomineralnom vodom, kao i maske za lice i maske za tijelo koje služe detoksikaciji, ali i hrane kožu mineralima te raznim mikroelementima.

PR PR (Foto: PR)

Izuzetno bogata termomineralna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1911. godine kada je englesko – mađarska tvrtka London – Budapest vršila istraživanja (bušenja) u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termomineralna voda. Osim termalnog bazena, u The Temple of Life nalazi se i veliki rekreacijski bazen, dječji bazen te tri whirlpoola. Prosječna temperatura vode na izvoru iznosi 38 stupnjeva, a sastoji se od nekoliko kemijskih elemenata. Voda sadrži litij koji je dobar za antistres i antidepresiju, stroncij koji je dobar za veću gustoću kostiju, natrij koji pomaže pri liječenju artritisa i ima anti-aging efekt. Također, tu su još i jod koji pomaže kod problema sa štitnjačom, kalij koji je dobar za srce i detoksikaciju te fluor koji je pogodan za osobe s osteoporozom.

Gastronomska ponuda «z međimurskih polja»

Kada u Međimurje dolaze gosti, hrana i slastice jedva stanu na stol. Ponudit će vas nekoliko puta, taman da vam postane neugodno, a onda ćete okusiti npr. međimursku gibanicu i shvatiti da vam je to ipak jedna od najboljih odluka u životu. Ta slastica priprema se s korama od lisnatog tijesta, svježeg kravljeg sira, ribanih jabuka, mljevenih oraha, maka i s dodacima poput grožđica i cimeta. I to je samo kap u moru dobrih okusa.

Lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnik je prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti. Poželite li okusiti neka zdravija jela, tu je svakako preporuka Health Dining restoran Le Batat koji se nalazi u sklopu Termi Sveti Martin.

PR PR (Foto: PR)

Međimurske specijalitete možete isprobati u lokalnim višestruko nagrađivanim restoranima poput Terbotza, dok vinsku ponudu možete okusiti kroz degustaciju vina u Vinskoj kući Hažić. Sve to dostupno vam je u paketu Decanter Gastro & Wellness koji će vam osigurati najbolji gastronomski doživljaj u Međimurju.

Više informacija potražite na www.termesvetimartin.com.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju