Petlja Tehachapi u Kaliforniji, u Sjedinjenim Američkim Državama je odličan primjer graditeljske domišljatosti. Ona je izgrađena još 1876. godine kako bi omogućila lakše spuštanje vlakova prijeko planinskog prijevoja Tehachapi Pass, a nije se mnogo promijenila sve do današnjih dana.

Petlja okružuje brežuljak, duga je 1,17 kilometara, a u vlasnštvu je tvrtke Unon Pacific Railroad. Ona povezuje Bakersfield i dolinu San Joaquina s pustinjom Mojave.

Vlak Putovanja 5 avantura vlakom na koje trebate otići s najboljim prijateljima

Svakoga dana petljom se koristi oko četrdesetak vlakova, te je iznimno popularna među ljubiteljima tog prijevoznog sredstva.

Poseban je gušt ako se u Tehachapiju nađete u trenutku kada njome prolazi vlak duži od 1200 metara. Naime, vrlo je dojmljiv prizor vlaka koji prolazi „pokraj samog sebe“ prije nego što prođe kroz tunel br. 9 i nastavi svoj put.

Slika nije dostupna Putovanja Luksuzni hotel u vlaku s pogledom kakav se ne može vidjeti nigdje drugdje na svijetu

Petlja Tehachapi je 1998. godine proglašena američkom nacionalnom povijesnom znamenitošću građevinarstva i označena je kao Kalifornijska povijesna znamenitost pod brojem 508.

Zbog velike popularnosti ove petlje uključena je i live kamera koja prati situaciju na petlji Tehachapi u svako doba dana i noći.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju