Odavno je poznato kako se Venecija bori s ogromnim brojem posjetitelja, a realno, najveći broj njih kraljicu Jadrana dođe obići u sklopu jednodnevnog izleta. Gradske vlasti već neko vrijeme pokušavaju stati na kraj prenatrpanosti, a zadnja odluka bi im trebala ipak nešto u tome pomoći. Naime, od sljedeće godine, svi koji ne noće u Veneciji, dolazak u grad platiti će 10 eura, odnosno 75 kuna!

Za posjetitelje koji dolaze jedan dan bit će napravljen poseban sustav za bukiranje, pa kao što plaćate ulaz u muzej, sad ćete plaćati ulaz u grad, čime će Venecija napraviti pravu malu revoluciju u turizmu. Plan je napravljen i najavljen još prije pandemije, no kako je svijet stao – stao je i plan.

Ipak, nakon Uskrsnog vikenda, gdje je grad u subotu i nedjelju obišlo gotovo 300 tisuća turista, gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro najavio je definitivno uvođenje naplate ulaska u grad. Kako smo već napisali, sustav prijave trebao bi biti i više no jednostavan, a dobra je vijest što „ulaznica“ u Veneciju neće uvijek stajati 75 kuna, već će kretati od 20 - ak kuna na više, ovisno o broju posjetitelja i naravno, mjesecu u kojem se dolazi u grad.

U svakom slučaju, s obzirom na popularnost nekih drugih odredišta, ne bi nas čudilo da sličnu stvar u bliskoj budućnosti uvede i primjerice naš Dubrovnik.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju