Unkai ili more oblaka je prirodna pojava do koje dolazi – najčešće iznad mora i jezera – pod određenim meteorološkim uvjetima. Ovisi o temperaturi i vlažnosti zraka te smjeru vjetra, no jednom kad se pojave ti gusti slojevi oblaka na nebu, riječ je o nevjerojatnom prizoru.

Ne čudi stoga što unkai žele mnogi iskusiti izbliza.

S obzirom da japanski otok Hokkaido ime veliku površinu te je okružen more, savršeno je mjesto za stvaranje unkaija, ali i njegovo opažanje. Najpopularnije mjesto za uživanje u moru oblaka je Unkai Terrace u sklopu Hoshino Resorts Tomamu u mjestu Shimukappu.

Terasa se nalazi na 1088 metara nadmorske visine, do nje vodi žičara, a od 2006. godine otkada je otvorena privukla je više od 100.000 posjetitelja. Najbolje je doći u rano jutro, popiti kavu na terasi i uživati u spektakularnom pogledu.

U sklopu terase Unkai otvorena su posebne atrakcije poput šetnice Cloud Walk na kojoj se, baš kao što ime sugerira, osjećate kao da koračate po moru oblaka.

Dakako, prije nego što krenete put, provjerite vrijeme. Šanse da će vidjeti more oblaka je oko 30 do 50 posto u periodu od sredine svibnja do sredine listopada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju