Iako zima još uvijek nije pokazala prave zube, većina nas već sanja o ljetu, kratkoj odjeći i uživanju u suncu. Ako ste jedni od onih koji jedva čekaju sunčano vrijeme, evo destinacija koje možete posjetiti u veljači, i to u kratkim rukavima i kratkim hlačama.

Krećemo s Europom i idemo na Kanarske otoke

Ako ne želite putovati daleko, a htjeli biste u potpunosti iskoristiti sunčano vrijeme, zaputite se u Španjolsku i sletite na Kanarske otoke, koji slove kao jedna od rijetkih europska destinacija s "ljetnim" temperaturama zimi. Najveći je otok Tenerife, a osim što ćete uživati u suncu, možda ćete dio topline osjetiti i zbog vulkana koji se smjestio na La Palmi. Ne brinite se, eruptirao je dva puta, 1949. i 1971., stoga ste mirni.

Opustite se na plaži, a ako ste hrabri, možete se i okupati. Prosječne dnevne temperature ovdje su maksimalnih 21, a minimalnih 15 stupnjeva. Jeftine letove možete pronaći iz Budimpešte.

I u Maroku možete uživati u suncu

Još jedna destinacija koja nam je relativno blizu, a za koju svakog mjeseca možete pronaći jeftine povratne aviokarte čak i iz Hrvatske je Maroko. Zaputite se u Casablancu, grad koji nazivaju Miamijem Maroka. Prosječna temperatura ovdje je u veljači 18 stupnjeva, što znači da vam neće biti ni hladno ni previše vruće. Prošećite medinom, uživajte u hrani i zaboravite na hladnoću.

U Aziji je vruće, vruće i vruće

Zaželite li se temperatura viših od 30 stupnjeva, naša je preporuka Singapur, dok se minimalna spušta samo za 5 stupnjeva, dakle do 25. Osim sunčanih dana i uživanja u sunčevim zrakama, ovdje u veljači možete uživati u nizu uzbudljivih događaja, festivala, izložbi, koncerata, mjuzikla i još mnogo toga.

Svi mi barem jednom poželimo na Tajland

S prosječnom dnevnom temperaturom od 30 stupnjeva, Tajland je idealna destinacija ako se zaželite kupanja u veljači. Posjetite otok Koh Yao Noi, koji je udaljen samo 30 minuta vožnje gliserom od Phuketa, koji pak slovi kao mjesto nesnosne gužve. Ali zapamtite, samo 30 minuta dijeli vas od uživancije na predivnim plažama. Zato uživajte!

Prošećite uz piramide u Egiptu

Volite li povijest, vaša idealna destinacija u veljači je Egipat. Uživat ćete u idealnih 20 stupnjeva, stoga povedite svoju bolju polovicu. Iznenadite je prošnjom ispred piramida. Klima je ovdje pustinjska, a oborina je u veljači jako malo. Istražite Kairo, no predlažemo vam da ne putujete u vlastitoj organizaciji zbog sigurnosti.

Jedan od najmračnijih gradova na svijetu: Potrošili milijune na solarna ogledala da bi imali zraku sunca na glavnom trgu Rjukan - 1 Rjukan - 2 Rjukan - 3 +4 Rjukan - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju