Ako ste zaljubljenici u putovanja, kladimo se kako ste već odavno naučili da u Italiji postoje divna mjesta. I dok ih neki razgledavaju i troše manje ili više eura, vi se možete sad u jednoj talijanskoj pokrajini i oženiti te za to biti nagrađeni s – 15 tisuća kuna!

Pokrajina Lacij, u kojoj se nalazi i "vječni grad" – Rim, nudi zaručenim parovima 15 tisuća kuna ako se odluče vjenčati tamo. Naravno, novac nećete dobiti na ruke, ali ga možete iskoristiti za što god želite – plaćanje fotografa, torte, cvijeća, hrane...

No, zašto su se u regiji odlučili na ovaj korak? Ima li netko da se ne bi htio oženiti u Rimu ili okolici? Sudeći prema podacima u posljednje dvije godine, koje je obilježio koronavirus, broj vjenčanja u ovoj regiji pao je s 15 na devet tisuća godišnje, a kad razmislite o broju uzvanika, od kojih dobar dio potom ostane i u Rimu, jasno je da je regija zabilježila velike gubitke.

Ponuda vrijedi samo za ovu godinu, a mogu je iskoristiti i domaći i stranci. Ipak, ako želite iskoristiti ovu priliku, požurite jer fond "Zaljubljeni Lacij" ima na raspolaganju oko 75 milijuna kuna, a stvari funkcioniraju po principu "tko prvi, njegova djevojka". Tako da, kad taj novac "nestane", gotove su i subvencije.

U svakom slučaju, ako maštate o talijanskom vjenčanju, sve detalje provjerite na službenoj stranici.

Kako su "naši" stari uživali u alkoholu? Ovako su pili stari Rimljani +0 Vino

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju