U doba nakon pandemije bit će potrebno puno uvjeravanja kako bi se ljudi konačno opustili, osjećali ugodno te se odlučili ukrcati na avion koji će ih odvesti nekamo na odmor. Zrakoplovne tvrtke u međuvremenu uvode nove sigurnosne i sanitarne mjere, ali i same destinacije trebaju ponovno postati poželjne za posjet. Čini se kako Japanci o tome ozbiljno razmišljaju te bi vas idući posjet Zemlji Izlazećeg Sunca mogao stajati tek – pola cijene!

Naime, na nedavnoj presici za novinare Hiroshi Tabata iz Japanske turističke agencije rekao je kako japanska vlada planira izdvojiti oko 80 milijardi kuna za program koji bi trebao pomoći oporavku turizma. Program bi mogao početi već u srpnju, a još uvijek nije precizirano kako će se raspodijeliti subvencije i koji će sve troškovi biti pokriveni, ali spekulira se kako bi se stranim turistima moglo pokriti i do 50 posto troškova.

Japan je u travnju objavio kako je broj gostiju u odnosu na godinu prije pao za 99,9 posto, tako da je posve jasno nastojanje oživljavanja i ubrzavanja turističke industrije. Zemlja je ove godine računala na brojne posjete svih građana svijeta, s obzirom na to da su se Olimpijske igre 2020. trebale održati u Tokiju.

U međuvremenu, igre su odgođene za sljedeću godinu, a Japan vjeruje kako će spasiti ljetnu sezonu. Inače, ova ideja nije ništa novo za ovu godinu jer je nedavno i Sicilija najavila nadoknađivanje polovice cijene avionske karte i trećine smještaja putnicima.

Sve u svemu, čeka nas očito – vrlo zanimljivo ljeto.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju