Za one koje obožavaju spavati na neobičnim mjestima kamp-park Windmill u središtu otoka Isle of Wight u Ujedinjenom Kraljevstvu savršen je izbor.

Glavna atrakcija kampa? Preuređeni dvomotorni transportni helikopter Westland Wessex XT469 koji je korišten u misijama spašavanja tijekom Falklandskog rata iz 1982. godine.

Vojni helikopter proizvođača Westland Aircraft, kasnije preimenovanog u Westland Helicopters, datira iz 1965. godine, a dan mu je nadimak Sir Galahad.

Zalazak sunca u kokpitu

Iz kokpita helikoptera pruža se fantastičan pogled na imanje i pitoresknu okolicu, a poseban je doživljaj ovdje promatrati zalazak sunca.

Unutrašnjost vojnom helikoptera koji se koristio u misijama spašavanja tijekom Falklandskog rata Unutrašnjost vojnom helikoptera koji se koristio u misijama spašavanja tijekom Falklandskog rata (Foto: Profimedia)

Unutrašnjost letjelice preuređena je u spavaću sobu, a do samog helikoptera nalazi se kućica s kuhinjom, mini kupaonicom i toaletom.

Vlasnici tvrde da je ovo mjesto idealno romantično utočište za parove ili čak dobar izbor za medeni mjesec. Cijena noćenja iznosi oko 325 britanskih funti, odnosno oko 380 eura – iako se za veći broj dana mogu dobiti i znatni popusti.

Ako vojni helikopter nije vaš đir, kamp park Windmil na otoku Isle of Wight nudi spavanje u podmornici HMS Bond, ali i nekolicini pastirskih koliba.

Sat vremena od Zagreba: Koliba savršena za one koji su se zaželjeli svježeg zraka i spektakularnih pogleda Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 3 Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 1 Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 2 +4 Green Hills Cottage, Krapinsko-zagorska županija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju