Opjevana Makedonija ili, kako se danas zove, nakon konačnog dogovora s Grcima oko imena, Sjeverna Makedonija zasluženo je dobila veliko priznanje i još veću reklamu od svjetski poznatog Lonely Planeta. Naime, ugledni vodič uvrstio ju je na listu najboljih zemalja koje treba posjetiti u 2020. godini. 

"Planetovci" su napisali kako su jedinstvena gastronomija, kultura, bogata povijest uz dodatak prekrasnog Ohridskog jezera i obnovljenog planinarskog puta - High scardus trail, koji obuhvaća 495 kilometara predivnih planinskih predjela Makedonije, Albanije i Kosova, ogroman magnet zbog kojeg će turisti hrliti u Sjevernu Makedoniju.

Budući da je Makedonija jedna od posljednjih europskih zemalja u kojoj možete doživjeti istinski Balkan, preporučujemo da preduhitrite sve one koji prate Lonely Planet (a navodno ih ima više od onih koji prate Punkufer) i krenete već ove godine u Sjevernu Makedoniju i uživate u svjetski poznatoj gostoljubivosti, hrani i ljudima velikog i otvorenog srca. 

Ako je i ne možete u 2019. uklopiti u planove, neke stvari poput gostoljubivosti i dobrih ljudi neće nestati, nisu ni u Hrvatskoj, ali nekako vjerujemo kako ćete mnogo više morati tražiti izvornu, povoljnu i kvalitetnu hranu, i to u mnogo većim gužvama, što ipak može napraviti veliku razliku između vrhunskog i već viđenog odmora.

Ako imate još malo vremena, evo liste zemalja koje treba posjetiti dogodine, koju je složio Lonely Planet, pa lagano počnite planirati...

Top 10 zemalja prema Lonely Planetu za putovanja u 2020. godini

1. Butan

2. Engleska

3. Sjeverna Makedonija

4. Aruba

5. Svazi

6. Kostarika

7. Nizozemska

8. Liberija

9. Maroko

10. Urugvaj

Galerija Makedonija - 2 Makedonija - 4 Makedonija - 5 Makedonija - 6 Makedonija - 7 +9 Ohrid - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju