Jedva smo čekali snijeg da bacimo oko na sanjkališta i izletišta u čarobnom Gorskom kotaru i isplaniramo idilični izlet ili vikend-odmor. Najbolja osoba za preporuke i savjete za putovanje u Zeleno srce Hrvatske, čak i kad ono postane potpuno bijelo, jest lokalna lisica Jelena Holenko iz agencije Lynx and Fox, kojoj se možete javiti u bilo koje doba godine za vođene ture i otkrivanje tajni i prirodnih spomenika nestvarno lijepog Gorskog kotara.

Gorski park Kupjak

Ako se zaputite u malo mjesto Kupjak nedaleko od Ravne Gore, pronaći ćete Gorski park Kupjak. Sanjkalište je opremljeno pokretnom trakom i na samom početku staze organizirana je okrepa. Parkinga ima dovoljno i besplatan je, kao i mjesta za obavljanje nužde. Više informacija i stanje sa snijegom možete pratiti na društvenim mrežama: "Gorski park Kupjak" (Facebook i Instagram) ili nazvati 091/303-3029.

Sanjkalište Čelimbaša

U Mrkoplju možete uživati na velikom i prostranom sanjkalištu Čelimbaša s pokretnom trakom. Na lokaciji je dostupan veliki besplatni parking, a okrijepiti se možete u Hostelu Skijaški dom ili Buffetu Kućica, koji nudi zanimljiva i moderna jela od domaćih namirnica Gorskog kotara. Pravovremene informacije za ovu lokaciju daje Turistički informativni centar (TIC) Mrkopalj na svojoj stranici na Facebooku ili telefonski na 091/262-6103.

Vrata pokraj Fužina

Sanjkaška staza s vučnicom nalazi se i u mjestu Vrata nedaleko od Fužina kod Adrenalin i Paintball parka Vrata, koji za vrijeme snježnih dana organizira i okrepu. Za više informacija, kao i provjeru stanja na stazi te količinama snijega, tu je za vas Turistički ured pri KD-u Fužine na Facebooku Tourist info Fužine ili na telefonu 091/183-5000.

Sanjkanje u Delnicama

Grad Delnice uređuje novo sanjkalište s vučnicom koje se nalazi iza Srednje škole Delnice nedaleko od klizališta. Informacije o radu pratite na Facebooku na stranici Visit Delnice. Sanjkalište je i kod Planinskog centra Petehovac bez pokretne trake, ne naplaćuje se, a restoran Petehovac nudi piće i mogućnost ručka unutar objekta. Više informacija dobiti ćete putem telefona 051/814-901.

Sanjkalište Goranska princeza

Općina Lokve sukladno visini snijega uređuje sanjkašku stazu bez pokretne trake iznad bivšeg Bistroa Jezero. Okrepa je moguća iz kućice na sanjkalištu, u Restoranu Eva koji je u blizini ili buffetu Iskra u centru Lokava. Pratite informacije na Facebooku na stranici Sanjkalište Goranska princeza – Lokve, Hrvatski sanjkaški centar ili nazovite 091/ 500-7591. 

Sanjkanje u Ravnoj Gori

U Ravnoj Gori sanjkanje je moguće na padinama kod bistroa Breza i restorana Bijela ruža, obje su lokacije bez vučnice, ali nude mogućnost smještaja i okrepe u vidu hrane i pića.

Sanjkanje u čabarskom kraju

U čabarskom kraju sanjkati se možete na bivšem skijalištu Rudnik u Tršću uz mogućnost okrepe vikendom u bistrou Brvnara, koji dodatno nudi najam sanjki. Informacije o lokaciji daje Grad Čabar na svojoj stranici na Facebooku ili na telefon 051/829-490.

Sanjkalište u Vrbovskom

Na području Vrbovskog postoji sanjkalište i miniskijalište Vujnovići kod Planinarskog doma Kamačnik, u kojem je moguć smještaj i okrepa kao i u obližnjem bistrou Kamačnik. Više informacija možete dobiti na broj 051/896-6957.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju