Ako se osjećate malo „stisnuto“ svojim trenutnim mjestom stanovanja, zašto ne zamijenite svoja četiri zida cijelim škotskim otokom. Sve što trebate je oko 15 milijuna kuna, i cijeli otok Vaila, jedan od šetlandskih otoka, može postati vaš.

Sadašnji vlasnici, koji na osamljenih tristotinjak hektara žive oko tri desetljeća, odlučili su prodati otok kako bi netko drugi mogao uživati u životu na otoku, gdje su, kako kažu, tijekom godina organizirali „nebrojene zabave“.

 

 

Jasno je kako se zabavljati možete prilično glasno i da su male šanse kako će netko pozvati policiju. Otok dolazi sa seoskom kućom s tri spavaće sobe, kućicom s dvije spavaće sobe, stražarskom kulom iz osamnaestog stoljeća i dvorcem iz sedamnaestog stoljeća koji se može zvati domom.

Također, sretnike čeka i obala prošarana zaljevima, špiljama i prirodnim lukovima koji privlači sve vrste divljih životinja - uključujući orke.

Govoreći o životinjama, ako kupite Vailu, također preuzimate brigu za oko dvjesto šetlandskih ovaca i postajete čuvar kostura kita koji se nasukao na otoku prije više od dvadeset godina.

 

 

Uz sjevernu obalu Škotske, otoci Shetland najsjevernija su točka Ujedinjenog Kraljevstva, smještena između Farskih otoka i Norveške - a otok Vaila udaljen je deset minuta vožnje brodom od kopna Shetlanda.

Ako imate 15 milijuna kuna i spremni ste za avanturu, provjerite ponudu na sljedećem linku. Cijena nam se čini sasvim poštenom za posjedovanje vlastitog, nevjerojatnog privatnog otoka, pa ako se odlučite na kupnju – sretno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju