Bar jedan od ovih pet će se svidjeti i vama te ćete odmah početi kalkulirati kako i kad na put. Neki će vas oduševiti plažama, drugi gradovima, treći muzejima, no za koji god da se odlučite, vratit ćete se bogatiji za jedno divno iskustvo.

Sjeverna obala 500 (Škotska)

Škotska obiluje mnogim ljepotama, a ako se odlučite za ovaj road trip, doživjet ćete mnoge od njih, a posebno ako ste među onima koji vole kampiranja na plaži i buđenje uz zvukove mora. Na ruti ćete proći više od 500 milja (odnosno 900 kilometara), a ona počinje i završava u gradu Invernessu. U međuvremenu ćete vidjeti brojne plaže, dvorce i prirodu, a idealno bi bilo imati tjedan dana vremena. Kad smo već spomenuli prirodu, vjerojatno ćete naići i na mnoge životinje, poput crvenog jelena, zlatnih orlova, tuljana

Divlji atlantski put (Irska)

Kreće se iz Dublina, u koji se na kraju i vraća, a ukupno prije toga prelazite oko dvije tisuće kilometara čiste ljepote. Desetak dana, ili još bolje dva tjedna potrebna su za takvu avanturu ako želite polagano istraživati i uživati. Putem ćete također susresti brojne divlje životinje, a gotovo svugdje uživati u morskim delicijama. Naravno, putem ćete naići i na famozne klifove Moher, ali nemojte propustiti ni dvorac Kilvadnet, izgrađen u 15. stoljeću.

Ruta fjordova (Norveška)

Ako želite vidjeti čudesne prirodne prizore, teško postoji bolje mjesto od Norveške. Ova ruta provest će vas kroz kilometre blažene izolacije, a oko sebe ćete vidjeti samo prirodu. Dobro, nakon prirode naići ćete i do gradova i neobičnih sela, kao što su Alesund i Balestrand. Putovanje inače kreće iz Bergena, a ova ruta traje desetak dana.

Božanstvene plaže (Grčka)

Sjajna stvar kod Grčke je što ima beskrajni broj plaža, pa ako volite kupanje, ovu avanturu ostavite za ljeto. Sve te plaže jako su dobro povezane, odnosno kompletna grčka cestovna infrastruktura je na prilično visokom nivou. Na put se kreće iz Atene prema jugu, a uz nebrojene plaže, posjetit ćete i mnoga povijesno važna mjesta, kao što su Delfi.

Prstenova cesta (Island)

Naravno, s jednog kraja Islanda na drugi dođete začas, no ako želite istražiti zemlju, najbolje je odabrati ovaj put, koji se proteže na otprilike 1500 kilometara. Vodopadi, geotermalni izvori i slična čuda prirode vjerno će vas pratiti u stopu, a ako želite uživati na najjače, odvojite barem 10 dana. Ruta kreće iz glavnoga grada Reykjavika, a obavezno zastanite uz jezero Myvatn i bacite pogled na obližnji vulkan.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju