The Outback (unutrašnja Australija) 

Svjetski poznata odredišta u grmlju - centralni i sjeverni djelovi Australije kojima kronično nedostaju urbani gradovi, našli su se na prvom mjestu ove ljestvice. Ovdje uključujemo i Uluru i Alice Springs. No prije nego li sami sebi kreirate turu po ovim djelovima, svakako pogledajte neki film čija radnja je smještena upravo u tim djelovima. The Proposition ili u prijevodu „Uvjeti predaje“, australska je vestern drama nagrađena na venecijanskom festivalu 2006. godine. U filmu australska divljina izgleda baš poput podzemlja, vruća, opasna i prepuna krvi. Aboridžani su prikazani kao neprijatelji i sluge post kolonijalne Britanije, a iako je film totalna fikcija smještena u 19. stolijeće, možda nije loše preispitati ideju o putovanju u ove djelove Australije. Osim ako ste, naravno, John Locke iz serije Lost.

Brazil

Kako vam se čini ideja o odmoru na Brazilskoj obali? Čini se kao genijalna ideja, no prije puta svakako pogledajte film Turistas (2006), horor u kojem glavne likove pokradu lokalaca, a loša sreća ih skrene s njihovog planiranog itinerara i odvede u borbu za svojim životima. Nismo rekli da je Brazil loš odabir, no ako je sudeći po gore spomenutom filmu, možda Brazil i nije baš dobra opcija. 

Pariz

Sve lijepe stvari koje ste imali u glavi o Parizu, jedan je nedavni film malo uzdrmao. Radi se o filmu Taken u kojem Liam Neesom ima glavnu ulogu. Naslov vam govori sve, tema filma je otmica kćerke lika kojeg utjelovljuje Liam, i to u samom središtu Pariza! Nemojmo zaboraviti da je nedavno izašao i nastavak filma čija radnja se odvija u Istanbulu. Pa zato watch where you are going!

Tajland 

Samo zato što se Pariz i Australia nalaze na popisu to ne znači da morate odabrati baš neku destinaciju na pola puta, kao što je Tajland! To je vjerojatno mislila i Belon obitelj, obitelj prema kojoj je kasnije snimljen film The Impossible koji vjerno prikazuje što majka priroda sve može napraviti, pogotovo u Tajlandu. Tajland stoga i nije baš pametan odabir ako se bojite tsunamija!

Sibir

Na mjestu tako udaljenom poput Sibira zasigurno ćemo teško pronaći naoružane kauboje i sexom opsjednute manijake. Ili? Pogledajte samo Andersonov film Transsiberian (2008). To je (i idemo redom) britansko-španjolsko-latvijsko-njemački film koji prikazuje putovanje od Pekinga do Moskve preko Sibira. Ma što više reći, pogledajte film i sve će vam biti jasno!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju