Na Plitvicama traje i gastronomski tjedan pa se tako ličke delicije mogu kušati u menijima od 70 do 105 kuna. Ovu ponudu u kombinaciji s lijepim vremenom već su danas iskoristili mnogi, mahom domaći posjetitelji.

"Mi smo velika obitelj pa je preteško odvojiti toliko novca za to, pa nam je ovo baš leglo", napominje Katarina iz Pule. "Uz ovako lijepo vrijeme i ovakvu cijenu išla bih svaki dan", kaže Jadranka iz Kloštar-Ivanića.

Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vrlo uzbudljivo. Pročitala sam da je cijena 100 kuna ili više, a kad sam shvatila da je 50 kuna, odlučili smo da moramo posjetiti jezera", kaže Jana iz Dubrovnika.

"Svake godine u proljeće i jesen organizirano promotivni tjedan kako bismo omogućili obilazak Nacionalnog parka", istaknuo je ravnatelj NP-a Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) (Foto: DNEVNIK.hr)

Promotivne ulaznice moraju se kupiti 24 sata prije planiranog izleta. Odabere se ulaz na koji želite ući, ali i točan sat kada želite doći.

Za razliku od prošlog promotivnog tjedna u travnju kada su se preko interneta dobivali vaučeri koji bi se onda mijenjali za ulaznice te se tako moralo čekati u redovima iako je karta kupljena, sada je sve uhodano i kartu čak nije potrebno niti isprintati.

Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Na taj se način sada gotovo pa i ne stvaraju gužve na ulazu, a ulaznice na točan sat umanjile su, kažu iz parka, i gužvu u obilascima.

U ljepotama Plitvičkih jezera svaki dan uživa oko 5 do 6 tisuća posjetitelja dnevno. Ova akcija tek je počela, a prema trenutačnim podacima online prodaje, očekuju velik broj posjetitelja za vikend. Na ruku im ide i lijepo, gotovo ljetno vrijeme.

  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju