Želite pobjeći od užurbanosti svakodnevnog života i uživati u miru i tišini? Kupite svoj otok. Na tržištu se nedavno pojavio nenaseljeni otok po imenu Barlocco koji se prostire na 10 hektara odnosno 0,1 četvorni kilometar na jugu Škotske.

Otok obiluje zelenilom, a nalazi se u malenom arhipelagu Fleet u Gallowayju s kojeg puca prekrasan pogled na okolicu. Na njemu se nalazi i poplavno jezero koje osigurava vodu za stoku i divlje životinje u zimskim mjesecima.

Prodaje se po cijeni od 150.000 britanskih funti, odnosno 170.000 eura naviše. Cijena je za koju u Zagrebu možete pronaći dvosobni stan od 60 kvadrata.

Otok Barlocco, Škotska - 1 Otok Barlocco, Škotska - 1 (Foto: Profimedia)

Na zapadnoj strani otoka postoji šljunčana plaža gdje se može pristati ili usidriti čamac. Za vrijeme oseke, pak, do otoka možete prošetati, provozati se traktorom ili quadom. Najbliži grad nalazi se na udaljenosti od oko 10 kilometara.

Na otoku nema niti jedne zgrade, niti bilo kakvog objekta. Štoviše, nitko nikada nije zatražio građevinsku dozvolu za gradnju na Barloccu i pitanje je li ju moguće dobiti s obzirom da se ovaj otok nalazi na području od posebnog znanstvenog interesa zbog rijetkih vrsta flore i faune.

No Aaron Edgar iz Galbraith Grupe koja je zadužena za prodaju Barloccoa vjeruju da interesa i ponuda za ovaj otok neće manjkati. Hoće li uistinu biti prodan i po kojoj cijeni, vrijedi pričekati i vidjeti.

Hotel na hridi sa samo 11 soba za odmor iz snova Dunbar Rock Villa - 2 Dunbar Rock Villa - 4 Dunbar Rock Villa - 5 +2 Dunbar Rock Villa - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju