Rogla, jedna od najviših planina Pohorja u Sloveniji, mami svojim šumama i jezerima, kao i planinarskim i skijaškim stazama. Jedna od njezinih najvećih atrakcija je Pot med krošnjami, šetnica u srcu smrekove šume postavljena na nadmorskoj visini od 1517 metara. Iz ptičje perspektive na okolnu prirodu, korak po korak po drvenim daskama zaštićenima žičanom ogradom, put između krošanja doživljaj je za pamćenje – i to u svako doba godine.

Put je mnogima najprivlačniji kada sve zabijeli, a osim same šetnice Rogla može ponuditi brojne sadržaje za zimske aktivnosti. Od 2. veljače do 3. ožujka savršeno je vrijeme za posjet atrakciji, kada će šuma zasjati posebnim lampicama i osvijetljenim ukrasima u večernjim satima, između 17 i 20.

Na šetnici nema prepreka pa je put primjeren i djeci, a mreže i ograde čine atrakciju bezazlenom. Izazovna je jedino za posjetitelje koji ne vole visine. Ulaznica za odrasle je 13 eura, a djeca i starije osobe, kao i grupe, imaju popust. Karte možete kupiti i na službenoj stranici šetnice. 

Drvena staza dugačka malo više od kilometra vodi do tornja visokog 37 metara, a od tamo se možete spustiti toboganom. Da biste je prošli trebat će vam oko jedan sat, a prilikom planiranja izleta je dobro znati da je zadnji ulaz na put sat vremena prije zatvaranja. U siječnju je radno vrijeme od 10 do 16 sati, a tijekom veljače šetnica radi do 17 sati. Tobogan radi ovisno o vremenskim (ne)prilikama, a kako biste se spustili trebate jedino uskočiti u posebnu vreću. Cijena spusta je 2 eura po osobi, a blagajna za tobogan nalazi se na vrhu tornja.

Pot med krošnjami - 1 Pot med krošnjami - 1 (Foto: PR)

Kako vam cijela šetnja ne bi prošla baš potpuno mirno, na putu ćete naići na nekoliko zabavnih izazova održavanja ravnoteže, a tko želi znati više, to i može zahvaljujući poučnim postajama na kojima možete pročitati nešto više o jedinstvenoj prirodi tog kraja.

Na izlazu ćete pronaći i suvenirnicu s edukativnim knjigama i sitnicama koje će vas podsjetiti na slovensku avanturu. Ogladnite li nakon šetnje, u blizini su i mjesta na kojima možete popiti pivo i pojesti pizzu, ili pak upoznati tradicionalnu kuhinju. U daljnje avanture možete krenuti prema sanjkalištu Zlodejevo ili bike parku - na raspolaganju vam je i šest šumskih staza. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju