Koronavirus je nažalost i dalje među nama, ali iz dana u dan, sve veći broj Europljana prima cjepivo za koje čvrsto vjerujemo kako će na kraju koronu ostaviti tek kao ružnu uspomenu. Zemlje su počele pojačano provoditi cijepljenje, a Italija je najavila kako će do početka sezone cijepiti sve stanovnike otoka popularnih među turistima! Naravno, na tu odluku su se pobunile i neke druge, turistički popularne kopnene regije, ali bilo kako bilo, Talijani se zasad drže plana...

Capri

Postoji razlog zašto bogati i slavni vole hodočastiti na ovaj otok. A razlog je isti već stoljećima, s obzirom da je bio obožavan i od strane rimskih careva. Capri je teško opisati i korištenjem superlativa, jer kad jednom stupite na njega i vidite strme litice koje izviru iz savršeno plavog mora, elegantne kuće prekrivene bugenvilijama, savršene vrtove, sjajne restorane... Vjerojatno ćete poželjeti ovdje ostati živjeti.

Ischia

Kad se užurbani život i kaos Napulja pokažu prenapornima, najbolje je skoknuti na obližnji otok Ischiju. Za razliku od Caprija, ovdje nema glamura, ali ljepote ne nedostaje. Radi se o najvećem otoku u Napuljskom zaljevu, koji je ujedno i vulkanskog podrijetla, tako da se pripremite na crne plaže , ali i sjajan izbor morske ribe, kao i opušteni odmor.

Procida

S pastelno obojenim kućama i suncem okupanim, uskim ulicama, nevjerojatno je kako je Procida jedna i od dalje najboljih čuvanih tajni Napuljskog zaljeva. Ipak, otok treba izbjegavati u kolovozu (tad je uostalom i „Ferragosto“ kad Talijani masovno idu na odmor), ali sve ostale mjesece, dolazak na Procidu bit će vam i više no ugodan.

Egadski otoci

Iako je Sicilija sama po sebi sjajno odredište, nećete požaliti niti ukoliko se odlučite za Egadske otoke, koji se nalaze uz obalu Sicilije. Radi se o skupini vulkanskih otočića, a i oni su pravo, skriveno, talijansko blago. Na otocima, gotovo da su doktorirali na temu polaganog života, tako da ovdje nema ništa ljepše nego opustiti se finom večerom i vinom, te nakon toga naći vlastitu pješčanu uvalu.

Elba

Otok koji leži između Toskane i Korzike, najpoznatija je po činjenici kako je Napoleon Bonaparte upravo na njoj proveo svoje prvo progonstvo. Također, radi se o trećem najvećem talijanskom otoku, odmah nakon Sicilije i Sardinije. Elba ne obećava „uobičajeni“ toskanski odmor, već ovdje možete roniti, odmarati se na prekrasnim plažama i uživati u termalnim kupkama. Za brdske brežuljke ispunjene čempresima, predlažemo ipak put na „kopneni“ dio ove regije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju