Kako je pas najbolji čovjekov prijatelj davna je i više puta potvrđena tvrdnja. No, jeste li ikad razmišljali koji su najpogodniji gradovi za vaše ljubimce na svijetu, tj. u kojim gradovima živi najviše pasa? Na stranici Protect My Paws ove su stvari istražili. Prvo su doznali koliko koji grad ima registriranih pasa, a potom tu brojku podijelili s veličinom grada.

Rezultati su pokazali, ako gledamo veličinu grada, kako je pseći grad broj jedan na cijelom svijetu ujedno i onaj u kojem se dolazite diviti umjetnosti, probavati sjajne pekarske proizvode, ili se jednostavno šetati beskrajno dugo uz Seinu. Da, riječ je o Parizu, u kojem živi 300 tisuća pasa, što će reći da na kilometar kvadratni dolazi ravno 2857 najboljih čovjekovih prijatelja.

Drugi na listi je Buenos Aires, dom za pola milijuna pasa, ali s obzirom na veličinu grada, na kilometar kvadratni taj broj iznosi 2463. Sljedeći grad ima znatno manje pasa, gotovo pola manje od argentinske metropole, no i to je dovoljno za treće mjesto, a riječ je o švicarskom Bernu. Zatim slijedi Havana, Chicago, Taipei, Philadelphia, Kopenhagen, Houston i TOP 10 zatvara New York.

No, ako gledamo broj pasa na broj ljudi, rezultati su znatno drukčiji. Tu je prvi Houston, gdje gotovo na dva čovjeka dolazi jedan pas. Slijedi ga Bern (47 pasa na 100 stanovnika), a zatim idu Havana, San Diego, San Francisco, Sucre, Budimpešta, Chicago, Denver i Philadelphia.

U svakom slučaju, neki su gradovi zaista pravi pseći gradovi.

Na put sa psom: 10 najprijateljskijih europskih gradova za najboljeg čovjekova prijatelja Krakov, Poljska - 2 Prag Berlin - 3 +0 Pas

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju