Što kažete na odmor u Hagridovoj kolibi ili kućici hobita? Pronašli smo englesku kolibu iz bajke koja je uvrštena na listu 50 najljepših u Velikoj Britaniji – a imajmo na umu da je konkurencija na otoku opaka.

Još jedan razlog da uvrstite Englesku na svoju bucket listu, pa i ponovno ako treba. Smješteno u pitoresknom dijelu Livertona pod nazivom North Shire, ovo mjesto u potpunosti je inspirirano bajkama koje jednako mame i djecu i odrasle.

Osim Hagridove kolibe, tu je i ostatak imanja s raznim vrstama smještaja inspiriranih ostatkom ekipe iz Harryja Pottera, ali i Gospodarom prstenova.

Kolibice su opremljene kuhinjom i luksuznom kupaonicom (ne može baš sve biti „hagridasto“), a dnevni boravak izgleda kao iz bajke.

Goste po dolasku dočekuje čokoladna torta na stolu, a na raspolaganju su Tolkien/Rowling knjige, filmovi na DVD-u i društvene igre poput Harry Potter verzije Cluedoa i Checkersa.

Pravi poznavatelji knjiga o Harryju Potteru i prstenovoj družini, u interijeru će prepoznati svaki detalj iz knjige. Čitavi ulomci u kojima su opisane hobitske kućice, Hagridova koliba i spavaonice Gryffindora doslovno su preneseni u stvarnost: od lonaca koji vise sa stropova do ogromnog kreveta u kutu sobe gdje grije i pucketa vatrica iz ognjišta.

Čak i životinjice s farme nose imena likova iz knjiga, pa ćete imati priliku iskusiti autentični život na selu uz dodir mašte i magije. Nije stoga čudno što ih je kultni magazin The Times svrstao u 50 najboljih koliba u cijeloj Velikoj Britaniji.

U blizini se nalaze nacionalni park North York Moors, popularna plaža Saltburn by the Sea sa školom surfanja, gradić Whitby, čije su ulice inspirirale Brama Stokera (autora Drakule), te zaljev Robin Hood s hrpom lijepih kafića i restorana.

A sada - najbolji dio: ekipa North Shirea često organizira nagradne igre u kojima imate priliku osvojiti besplatan smještaj, pa tako i sada možete sudjelovati u lutriji za samo dvije funte (oko 17 kuna). Izvuku li vaše ime, osvajate čak tri noćenja za sebe i još 5 prijatelja po izboru za proslavu nove 2021. godine.

Trk na njihovu web stranicu

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju