Njemačka nudi mnogo prekrasnih ruta za putovanje cestom. Od onih tematskih, koje povezuju dvorce, velike gradove ili motive iz bajki, do one koja prolazi kroz sve savezne države i duga je gotovo 5500 kilometara.

Ljubiteljima planina i svima koji žele pobjeći od grada, gužve i smoga svidjet će se njemačka alpska cesta koja prati Alpe i granicu s Austrijom od zapada prema istoku i u vijugavoj crti povezuje Lindau i Berchtesgaden te koja vam obećava jedno od najslikovitijih cestovnih putovanja u Njemačkoj. Ukupna duljina te ceste je 484 kilometra i možete je prijeći u desetak sati vožnje, ali stvarno bi bila šteta da joj ne poklonite više vremena.

Ako odvojite sedam ili deset dana, moći ćete istražiti šarmantne gradove i dvorce, upijati savršene slike alpskih livada i jezera, uživati u planinskim cestama - polako.

Deutsche Alpenstrasse najstarija je turistička ruta u Njemačkoj. Počinje na Bodenskom jezeru (Bodensee) i kroz divan bavarski krajolik stiže do jezera Köningssee, a naravno, možete je obići i u obrnutom smjeru. Planirajte dovoljno vremena za odmor, planinarenje, piknike uz pogled kao s razglednice i bavarske gastrospecijalitete u velikim količinama.

Cesta prolazi kroz regije Allgäu Bodensee, Allgäu Gipfelwelten, Allgäu Schlosspark, regiju Zugspitz Region, Tölzer Land, Alpenregion Tegernsee Schliersee, Chiemsee-Alpenland, Chiemgau i regiju Berchtesgaden.

Posjetite spektakularne slapove Scheidegg u klancu Rohrach i jezero Grosser Alpsee. Uzmite si dovoljno vremena za fotografiranje na prijevoju Oberjoch, koji je sa svojih 106 zavoja jedan od najuzbudljivijih dijelova te rute. Posjetite dvorce Neuschwanstein i Hohenschwangau ili Muzej bavarskih kraljeva i okupajte se u jezerima Weissensee, Hopfensee i Forggensee.

Za pravu avanturu popnite se na Zugspitze, vrh najviše planine u Njemačkoj. Fantastični pogledi čekaju vas na prijevoju Kesselberg i kod rezervoara Sylvenstein. A mjesta Rottach-Egern, Tegernsee, Schliersee i Bayrischzell poznata su po bavarskom gostoprimstvu i ukusnoj lokalnoj hrani.

Njemačka alpska cesta čuva najbolje za kraj – prijelaz preko 868 metara visokog prijevoja Schwarzbachwacht, s kojega se otvara pogled na Berchtesgadenske Alpe i Königssee, koje mnogi smatraju najljepšim jezerom u Njemačkoj.

Najbolji vidikovci u Hrvatskoj: 10 pogleda na more zbog kojih se vrijedi zaustaviti na putu Zavratnica Zavratnica - 2 Vidikovac Kubus +3 Lošinj Providenca
.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju