Natura Art je turističko naselje koje se nalazi u nestvarno lijepoj prirodi Nacionalnog parka Una. Smješteno na samoj rijeci, oživljava stoljetni život ovoga kraja čije su tradicije neodvojive od njezine brze vode i slikovitih obala. Ovdje su mlinovi i vodenice stoljećima mljeli pšenicu i kukuruz, a i danas se kore za pite, po najboljem obiteljskom receptu, razvlače svaki dan kako biste vi uživali u vrućoj piti za doručak.

Suvremen i udoban smještaj u bujnoj netaknutoj prirodi u bungalovima i apartmanima savršena je baza za istraživanje Nacionalnog parka Una. Mjesto Lohovo od Zagreba je udaljeno 170 kilometara, od Splita 190, a od Plitvičkih jezera samo 40-ak kilometara, što nije loše znati ako poželite napraviti detour kada prolazite kroz Liku ili ako vam dosadi gužva na našim najpopularnijim jezerima.

Cijena smještaja je od tridesetak eura po osobi, ovisno koliko krevetnu sobu odaberete, a najbolje od svega je što je u tu cijenu uključen i doručak, toliko dobar da bi se samo zbog njega isplatilo doputovati.

Natura Art - 6 Natura Art - 6 (Foto: Booking.com)

Natura Art nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Nacionalnog parka Una, blizu Bihaća i hrvatske granice, tako da vam trebaju granični Granični prijelaz Užljebić, Izačić – Ličko Petrovo Selo ili Granični prijelaz Strmica ako dolazite s juga ili želite u dolasku vidjeti veliki dio Parka.

Natura Art nudi niz sadržaja za privatne i poslovne prilike, a voljeli bismo se ovdje naći na teambuildingu sa seoskom olimpijadom i natjecanjima u razvijanju pita, motanju sarmi, povlačenju konopca i zakucavanju čavala. Možete posjetiti i staru kovačnicu i naučiti kako su se nekada kovale alatke za rad na seoskim domaćinstvima. Ili brojati vodenice na Uni i razmišljati o prošlim vremenima.

Natura Art - 3 Natura Art - 3 (Foto: Booking.com)

Nacionalni park Una možete istraživati mjesecima, ali ne morate se ni maknuti iz Lohova za ispunjen i aktivan odmor. Ako tražite aktivnosti na rijeci, na pravom ste mjestu. U blizini, kod ulaza br. 6 u NP, nalaze se baze većine rafting agencija, pa možete iznajmiti kajak ili se dogovoriti za raft avanturu. Posebno je atraktivna dionica Štrbački buk – Lohovo. Tu se nalaze i Dvoslap i Troslap, čarobni slapovi koje morate posjetiti. U NP Una možete i planinariti, voziti se biciklom, istraživati o Japodima ili uživati u miru i ribolovu. U svakom slučaju, nemojte propustiti vožnju unskom lađom. Ili ne kušati hranu.

U čak tri restorana s isključivo tradicionalnom domaćom ponudom u okviru Nature Art, srdačno osoblje dobro će se pobrinuti za vas, a mirise koji dolaze iz kuhinje nećete zaboraviti nikada. Najbolje od bosanske kuhinje, i slano i slatko, nadoknadit će vam svu energiju koju ste izgubili šetanjem. A noć u prirodi potaknut će vas da se zapitate zašto uvijek ne spavate i ne živite ovako dobro.

  Eko-etno priča: Kako je entuzijazam spasio selo od umiranja. I njegove običaje, naravno Tucina kuća - 1 Stričev grunt - 6 Tucina kuća - 3 +18 Tucina kuća - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju