Sljedeće godine počinje se graditi London Resort, koji već sada nazivaju najvećim tematskim parkom u Europi. London Resort će biti izgrađen u suradnji s BBC-om, ITV Studiom i Paramount Picturesom na više od 2 četvornih kilometara prostora bivše cementare u Swanscombeau u Kentu.

Park kojeg nazivaju i Disney Worldom Ujedinjenog Kraljevstva će obuhvaćati dva dijela – prvi bi trebao biti otvoren 2024. godine, a drugi pet godina kasnije. Zbog nepredvidljivog vremena na Otoku, čak 70 posto atrakcija nalazit će se pod krovom.

Tropical Islands Resort u Njemačkoj - 5 Putovanja Tropi u Europi: Golemi vodeni park u kojem se možete kupati, surfati i sunčati pod palmama cijele godine

Park bi trebao imati atrakcije povezane s popularnim britanskim i svjetskim serijama, filmovima i programima – od Doctora Whoa i Sherlocka Holmesa preko Top Geara Nemoguće misije.

Dozvola za gradnju pribavljena je još 2012. godine. Tada je najavljeno da će London Resort imati najveći vodeni park Europe u zatvorenom prostoru, najveći centar izvedbenih umjetnosti na Starom Kontinentu, brojne trgovine, restorane, kina i kazališta.

Slika nije dostupna Putovanja Bolji od Disneylanda i Legolanda: Ovo je najbolji tematski park na svijetu!

U međuvremenu je otkriveno kako će na području parka biti izgrađeno čak četiri hotela te sportska dvorana.

Procijenjeno je kako će u izgradnju London Resorta biti utrošeno 3,5 milijarde britanskih funti, odnosno oko 30 milijardi kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju