Kako ljudska mašta i kreativnost ne poznaju granice, govori i zadnji slučaj iz Saudijske Arabije. Naime, tamo će od jedne stare naftne platforme napraviti ni manje ni više već – zabavni park. Nakon ovog nam se čini kako je sve moguće, pa nas ne bi uskoro iznenadila ni neka priča o „drvenom roštilju“...

Kako donosi portal NZ Herald, investicijski fond u Saudijskoj Arabiji najavio je planove za prenamjenu stare naftne platforme u zabavni park. Smješten u Arapskom zaljevu, zabavni park sastojat će se od vlakova smrti, trkaćih automobila, sportova na vodi, te drugih atrakcija prilagođenih djeci, koristeći postojeću infrastrukturu stare naftne platforme.

 Novi turistički projekt osmišljen je kako bi se uskladio s naporima Saudijske Arabije da svoj fokus s nafte prebaci na turizam i zabavu kao način očuvanja okoliša. Zabavni park zauzet će više od 150 tisuća četvornih metara, a uz zabavne sadržaje, gostima će na raspolaganju biti i 11 restorana te tri hotela.

Saudijci očekuju kako će ovaj jedinstveni projekt privući turiste iz cijelog svijeta, a posebno one iz okolnih zemalja. Prema najavama, ovdje će biti moguće skakati i bungee jumping, ali i baviti se ostalim sportovima. Iako je zemlja ovisna o nafti, prestolonasljednik Mohammed bin Salman želi pokazati i njenu drugu stranu. Onima koji prate nogomet, ime je vjerojatno zazvučalo poznato, s obzirom kako se radi o novom vlasniku Newcastlea.

U svakom slučaju, više o projektu pogledajte u Youtube videu, a ako bude prilike, sjetite se i nas i javite iskustvo iz daleke Arabije.

Ponuda za cijelo društvo: Opustite se u najvećem zabavnom parku u Zagrebu Amazinga - 1 Amazinga - 2 Amazinga - 3 +2 Amazinga - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju