Ako putujete u Barcelonu, odredište na koje ćete sigurno otići u okolici je Montserrat. Radi se o jednom od najpopularnijih odredišta Španjolske, a s ovog se mjesta pružaju impozantni pogledi na Kataloniju.

Koje tajne skriva Montserrat?

Ovo mjesto je omiljeno onima koji vole uživati u besprijekornim pogledima na okolicu jer odavde možete razgledati kako Katalonija izgleda iz zraka, a upustiti se možete i u šetnje diljem planine.

Ovo mjesto je za mnoge hodočasnike sveto, a sve zbog toga što je još 880. godine skupina mladih pastira na nebu iznad planine Montserrat ugledala čudesno svijetlo., a priča o tome se nakon toga počela širiti.

Mjesto je postalo odredištem za hodočasnike iz cijelog svijeta kojih je iz godine u godinu sve više i više. Na Montserratu se nalazi samostan, a u sklopu kompleksa nalaze se i bazilika, dva muzeja i prigodni dućani i restorani.

Ulaznicu za muzeje platit ćete 7 eura po osobi, no vjerujemo da ćete zaista uživati jer vas čekaju umjetnička djela poznatog španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja, slikara, arhitekta i kipara španjolske renesanse El Greca, Moneta ili pak Giordana.

No, osim vjerskih hodočasnika tu "hodočaste" i ljubitelji prirode, geologije, flore i faune. Samo 300 metara iznad samostana nalazi se najviši vrh parka prirode Montserrat. Volite li planinarenje, šetnje i istraživanje ovo će mjesto biti idealno za vas. Dostupne su označene staze, no ako ćete se opuštati u ovakvu avanturu, obavezno ponesite kvalitetne tenisice.

Kako do Montserrata?

Ne trebate biti planinar da uživate u čarima bajkovitih stijena, dovoljno je da ste spremni uživati u pogledima, a dotamo ćete najlakše stići ako krenete iz Barcelone vlakom.

Vozit ćete se svega jedan sat, a povratnu kartu ćete platiti 23 eura po osobi. Kad tamo stignete, na raspolaganju su vam žičara ili vlak koji će vas dovesti sve do vrha planine. Preporučujemo vam da odaberete žičaru jer već tada možete uživati u pogledima, a vozit ćete se svega 5 minuta. Cijena prijevozne karte je 11.5 eura po osobi.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju