Pariz je riznica umjetničkih remek-djela i najistaknutijih kulturnih blaga, no da biste ih vidjeli, ne morate potrošiti gomilu novca na ulaznice. Musée national Picasso, Louvre, Orsay i Pompidou samo su neki od muzeja u Gradu Svjetlosti koji svake nedjelje u mjesecu otvaraju svoja vrata, i to tijekom cijele godine. Ulaz u najpoznatiji pariški muzej Louvre besplatan je i na Pad Bastille.

Taj događaj Francuzi obilježavaju kao državni praznik prisjećajući se 14. srpnja 1789. kada je osvojena zloglasna tvrđava Bastille, tamnica u pariškom predgrađu Saint Antoine. Valja imati na umu da je ulaz u Louvre prvih nedjelja u mjesecu besplatan samo u večernjim satima (18:00 – 21:45). Imate li manje od 26 godina, u Louvre možete ući besplatno i petkom navečer.

Neki muzeji, poput Rodinova, besplatni su svake nedjelje u mjesecu, ali samo od listopada do ožujka. Ako ste strastveni ljubitelj umjetnosti, bacite oko na popis muzeja i provjerite kojim su danima u godini besplatni.

Selo u koje turisti hrle iako nemaju tu ništa posebno za vidjeti Dugino selo u Indoneziji, Kampung Pelangi - 4 Dugino selo u Indoneziji, Kampung Pelangi - 5 Dugino selo u Indoneziji, Kampung Pelangi - 3 +1 Dugino selo u Indoneziji, Kampung Pelangi - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju