Nemate ništa čime bi se pohvalili i privukli turiste u svoj kraj? Ne brinite, obojite cijelo selo u šarene boje i gosti će početi pristizati u velikom broju.

Upravo ovom logikom poslužile su se lokalne vlasti u indonezijskom selu Kampung Pelangi 2017. godine. Pričalo se kako u ovaj slam nitko ne želi doći, pa im je dodijeljen budžet od otprilike 150.000 kuna kako bi uljepšali izgled sela. Novcem su obojili dvjestotinjak kuća u minimalno tri različite boje.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Tri Hita Karana: Trik rajskog otoka za sreću u novoj godini

Neki su odlučili još više razigrati svoja pročelja što je rezultiralo nesvakidašnjim prizorom koje sada mnogi žele fotografirati i objaviti na svojim društvenim mrežama.

Nakon cijele akcije bojanja, u koji je bio uključen i Hendrar Prihadi, gradonačelnik Semaranga, turisti su počeli pristizati u većem broju. Lokalno stanovništvo u duginom selu počelo je prodavati hranu i suvenire turistima.

Turizam cvjeta u Kampung Pelangiju, iako se tu nema baš mnogo toga za vidjeti.

Je li ovo najljepša autocesta na svijetu? Prekrasni kineski krajolici - 1 Prekrasni kineski krajolici - 7 Prekrasni kineski krajolici - 6 +3 Prekrasni kineski krajolici - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju