Šolta je malen i miran otok u blizini grada Splita s kojim je sjajno povezan trajektima i katamaranima. Ako želite pobjeći od svakodnevne gužve i vreve, Šolta je sjajan odabir.

Ljubitelji pitoresknih mjesta mogli bi se zaljubiti u Donje Selo na Šolti – tipično mediteransko selo prepuno kamenih uličica i kuća, a u kojem se stanovništvo bavi proizvodnjom maslinova ulja, ribarstvom i – turizmom.

Slika nije dostupna Putovanja Nekoliko metara od mora: Kuća na Korčuli za one koji uživaju u miru i tišini na ljetovanju

Villa Tudor u Donjem Selu jedno je od mjesta koje nudi mogućnost za privremeno uživanje u toj mediteranskoj idili.

Riječ je o kamenoj kući koja obuhvaća potpuno renovirano prizemlje, prvi kat i prostor u potkrovlju. Raspolaže s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice te dnevnim boravkom za maksimalno šest osoba. Tu je i dobro opremljena kuhinja te balkon.

Ispred kuće nalazi se terasa koja se prostire na 50 četvornih metara s malim vrtom i bazenom od 8 četvorna metra u kojem se možete osvježiti. Poslužiti se možete i s dva roštilja za pripremu ukusnih jela, a potom sjesti na ležaljku i uživati u miru i tišini.

Slika nije dostupna Putovanja Fjaka na Lastovu! Pogled iz kuće na plažu stvorenu za one koji ne vole gužve na ljetovanju

Kada se želite okupati, sjedite na bicikl ili u automobil te vozite oko 1,5 kilometra do prve plaže.

Kuća se iznajmljuje preko internetske platforme Airbnb po cijeni od oko 675 kuna za noć. Što sve nudi, pogledajte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju