Biste li voljeli proputovati svijet autobusom? Kompanija Adventures Overland nudi upravo to. Putovanje od 70 dana započinje u New Delhiju, glavnom gradu Indije, a završava u Londonu. I pritom ne uključuje avione!

Putovanje je zamišljeno kao hop on/hop off varijanta, a luksuzno preuređeni autobus imat će mjesta za 20 putnika. U 70 dana proći će kroz 18 zemalja, a zaustavljat će se kod raznih znamenitosti kao što su hramovi Mjanmara i Kineski zid, te u velikim gradovima poput Moskve i Praga.

Organizatoru putovanja ideja je pala na pamet nakon što je sličnu rutu proputovao automobilom prije deset godina. Nakon toga organizirao je tri ture automobilima koji su putovali kao konvoj. Ovo je prvi put da će putnici putovati autobusom.

Od Indije do Londona Od Indije do Londona (Foto: Adventures Overland)

Putovanje bi trebalo započeti u travnju 2021., u skladu s restrikcijama vezanim za Covid-19 i vremenskim prilikama u planimama Kine i Kirgistana. Cijelo putovanje koštati će oko 130 tisuća kuna, a podijeljeno je u 4 etape tako da će putnici moći odabrati i samo dio puta. Na ruti će se putnicima pridruživati lokalni vodiči što će cijelo putovanje učiniti još zanimljivijim.

Organizatori Tushar Agarwal i Sanjay Madan su očekivali dobar odaziv, ali ovakav ih je ipak iznenadio. Na ovo putovanje života dosad se prijavilo čak 40 tisuća ljudi!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju