Kuća za odmor Kula nalazi se 25 kilometara od grada Ogulina, u mirnom selu Jasenak koje broji tek nekoliko stotina stanovnika. Ima trgovinu, kafić Bijele Stijene i spomenik palim borcima pored kojega morate skrenuti s glavne ceste i nastaviti užom ulicom do kuće. Putem ćete primijetiti mnogo lijepih i održavanih kuća s kosim krovovima koji na nadmorskoj visini većoj od 600 metara moraju biti spremni na mnogo snijega.

Kuća za odmor nalazi se u zelenoj dolini okruženoj stoljetnom šumom i planinama. Od kuće pješice možete stići do Vrela, početne točke za dvije staze koje vode do najvišega vrha Bjelolasice i Gorskoga kotara, Kule, visokog 1534 metra. Zato kuća koja nosi isto ime, kao tajni mig planinarima, na ulazu ima drvenu ploču s imenom i naznačenom nadmorskom visinom – 625 metara.

Ova lijepa i topla drvena planinska kuća nudi komforan smještaj za 6 (odraslih) osoba. Ima dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, veliki dnevni boravak, odvojenu konobu, saunu i mini teretanu. Vani možete zaroštiljati ili se samo izležavati na terasi i uživati u pogledu, a dolazite li sa psima, svidjet će vam se i što je velika okućnica ograđena. Kuću možete unajmiti preko platforme Booking.com. Cijena noćenja je od 190 eura naviše, a sve detalje možete saznati na ovom linku

Kuća za odmor Kula idealno je skrovište za one koji vole prirodu i mir. Uživat ćete u divnom pogledu, svježem zraku i pravom odmoru. Pucketanje vatre, udaljeni krik neke ptice i zvona krava koje se vraćaju s ispaše ponekad će biti jedini zvukovi koje ćete čuti čitavu večer.

Želite li istražiti okolicu, možete unajmiti bicikle ili quad. Lijepi Ogulin udaljen je niti pola sata vožnje zavojitom ali dobrom cestom kroz prekrasnu šumu, a ako biste radije na izlet na more, Novi Vinodolski otprilike je jednako blizu.

Jasenak je okružen s više planinarskih poslastica: uz spomenutu Kulu, samo nekoliko minuta autom dijeli vas od početnih točaka za uspon na div-planinu Klek ili, na drugu stranu, sa šumske cestu koja se odvaja malo nakon Jasenka i vodi u Tuk i Begovo Razdolje – za uspon do magičnih Bijelih i Samarskih stijena i za vještije, Vihoraški put.

Dobro došli u Jetijevu kolibu: Kuća uz Plitvička jezera u kojoj ćete se opustiti već na prvi pogled Kuća za odmor Yeti Cabin u Plitvica Selu - 1 Kuća za odmor Yeti Cabin u Plitvica Selu - 28 Kuća za odmor Yeti Cabin u Plitvica Selu - 27 +25 Kuća za odmor Yeti Cabin u Plitvica Selu - 26

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju