Kad se temperatura zaglavi oko nule, često maštamo o rajskim plažama i dalekim toplim morima. Nama s ovog dijela svijeta uglavnom su povoljnije azijske zimske destinacije, ali nikako ne možemo prestati zamišljati vrući karipski pijesak uz opojne ritmove i miris ruma.

Ne možemo reći da zimovanje na Karibima nije luksuz, no na nekim ćete destinacijama moći uživati za osjetno manje novca nego, na primjer, na otoku pored njih, a i avionske karte, koje su najveći izdatak, mogu se uloviti za upola manju cijenu ako dobro pratite. Izabrali smo tri destinacije u kojima možete uživati a da ne dignete (veliki) kredit i možda već ove zime doživjeti autentičnu karipsku avanturu.
 

 

1. Dominikanska Republika

Dominikanska Republika ili "biser Kariba" najpovoljnija je karipska država, a njezine tirkizne vizure gledali smo iza leđa Johnnyja Deppa u ''Piratima s Kariba''. Ovdje ćete pronaći fantastične plaže i klubove, vrhunsku hranu i pravi karipski odmor od svega.

Posjetite Punta Canu, poznat kao Costa del Coco ili Obala kokosa, a sigurno ste negdje vidjeli fotografiju kokosovih palmi koje se nižu po kilometrima dugim plažama i mislili da je fotošopirana. Ne propustite provesti dan na plaži Bavaro, koja je poznata po svojoj ljepoti.

Santo Domingo, koji je najmnogoljudniji grad na Karibima, glasna je fuzija povijesti i turizma, luksuznih restorana i šarenih tržnica, živih noći i mirisa karipske hrane. Obavezno ga treba doživjeti. A ako želite osamljeniji odmor, posjetite prekrasan otok Saona, na kojem ćete se nauživati tirkiznoga mora i prirode bez ljudskih otisaka!

Jeftini(ji) Karibi - 3 Jeftini(ji) Karibi - 3 (Foto: Getty Images)

 

2. Kuba

Kuba ima poseban šarm. Njezine jake boje, oldtajmeri, cigare i čarobni glazbeni ritmovi moraju se doživjeti bar jednom u životu. S Kubom je odlično što je jeftinija ako je želite baš upoznati, a ne biti prosječan turist. Popularan je privatan smještaj, u kojem ćete upoznati svakodnevnicu lokalaca i saznati za odlične restorane i klubove koji nisu u turističkim vodičima.

U Havani možete provesti nekoliko dana a da vam ne bude dosadno niti jedne sekunde. Havana je rasplesana, šarena i uz uvijek prisutnu glazbu vješto spaja kolonijalnu arhitekturu, komunističko nasljeđe i karipski temperament. 

Kuba je poznata i po 250 nevjerojatno lijepih i raznolikih plaža. Najpoznatije ljetovalište na Kubi je Varadero i proteže se uzduž 22 kilometra pješčanih plaža s prekrasnim pogledom na tirkizno more.

 

3. Providenciales

Otok Providenciales nalazi se u arhipelagu Turks i Caicos i ponudit će vam pravi karipski odmor na plaži po pristupačnim cijenama. Kada se udomaćite, zvat ćete ga Provo i vjerojatno nećete htjeti otići s njegovih bijelih pješčanih plaža i rastati se od izvrsne kuhinje, opuštene atmosfere i beskrajnih tirkiznih daljina.

Svakako prošećite plažom Grace Bay, posjetite osamljenu plažu Leeward ili Sapodilla Bay i Long Bay, a čak i ako niste nikad prije, okušajte se u ronjenju u Koraljnim vrtovima ili oko Smuthova grebena.
 

Rajske plaže, fina hrana: Koji je grčki otok najbolji odabir za putovanje? Zakintos, Grčka Krf Paros, Grčka +2 Paros, Grčka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju