Tek smo zagazili na teritorij Španjolske, a već smo pronašli plažu s koje ne želimo mrdati. Za one koji ne žele daleko, evo jedne slatke destinacije s vrlo jednostavnim uputama za orijentaciju.

Pratite prekrasnu francusku rivijeru na jugu, duž obale, sve dok ne stignete do granice. Čim uđete, nastavite vožnju još sat vremena uz španjolsku obalu. Stići ćete u gradić čije ime zvuči francuski, no ambijent je miks svega: dobrodošli u Llafranc.

Na trenutke kao da ste još u Francuskoj, a potom osjetite dašak talijanskih priobalnih gradova. Bacite oko na apartmane uz plažu i primijetit ćete onu španjolsko-grčku vedrinu u arhitekturi.

Llafranc je poznata destinacija Španjolaca u kolovozu kada bježe na more, a nisu mu odoljeli ni Ernest Hemingway ni Salvador Dali koji su također ljetovali ovdje. Doista svatko ovdje može pronaći idealan kutak plaže za sebe jer se njen izgled mijenja od sjevera prema jugu.

Jedan dio je kameni, pun šljunka, a drugi dio čine lijepe pješčane plaže. Sve imaju prekrasan i beskrajan pogled na Mediteran.

No, nisu samo lijepe plaže i kamene uređene šetnice pod palmama ono što krasi Llafranc. Možete posjetiti stari svjetionik na brdu do kojeg vodi lijepo uređena staza, uživati u ležernom šopingu s domaćima na lokalnoj tržnici, istraživati arheološke iskopine iz rimskog doba, guštati u botaničkom vrtu i lokalnim festivalima hrane, glazbe i pića, pa čak i planinariti!

Zavirite u galeriju i uvjerite se sami zašto je mali Llafranc odličan za veliki odmor.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju