Hannah Loewentheil, koju možemo nazvati i svjetskom putnicom s obzirom da je obišla više od 35 zemalja, na putovanjima između ostalog, jako voli kvalitetno jesti. Stoga je za portal Buzzfeed odabrala neke od gradova u kojima je daleko najbolje jela.

Pariz

„Pariz nosi nadimak grad ljubavi, ali bi se lako mogao nazvati i gradom hrane. I dok je Pariz lako povezati s otmjenim, finim gastronomskim jelima – središtem restorana s Michelinovim zvjezdicama – u ovom kulinarskom gradu postoji mnogo više. Palačinke od heljde punjene šunkom, Gruyère i jaja u Breizh Cafeu i maslačna, slatkasta peciva iz Du Pain et Des Idées samo su neka od mjesta gdje ćete pojesti fino, a pritom ne bankrotirati.“

Tokio

„Kad bih do kraja života mogla jesti samo u jednom gradu, točno znam koji bih izabrala: Tokio. Ovaj japanski grad veći od života vrvi nevjerojatnom hranom. Naravno, tu je i sushi, jer je ipak dom najsvježijih morskih plodova na planeti (mogla bih preživjeti samo na komadićima masne tune poslužene na savršeno začinjenoj riži). Ali Tokio nije samo sushi. Tu su nevjerojatni steakovi, rameni, tempura barovi, gdje se sve od kozica, do slatkog krumpira fino prži do hrskavog savršenstva…Tokio se također ističe u međunarodnoj hrani. Zapravo, u SAVOYu sam pojela jednu od najboljih pizza u životu.“

Barcelona

"Mogla bih beskrajno pričati o gastronomskoj sceni Barcelone. Ovdje sam studirala i rado se vraćam, i to dobrim dijelom zbog nevjerojatne hrane. Budući da je Barcelona dio Katalonije, možete kušati tradicionalnu španjolsku hranu iz cijele zemlje ali i katalonske specijalitete. Također ćete pronaći tapas barove kao što su Bar Cañete, Cal Pep, Bar Mut i Quimet i Quimet. Naravno, valja posjetiti i tržnicu Boqueria i kušati najbolje katalonske okuse. S obzirom na to da se ovaj grad nalazi na Mediteranu, neće vam nedostajati nevjerojatnih morskih plodova. A za one koji uživaju u finim jelima, Barcelona je vruće mjesto za gastronomske restorane poput Tickets, Cinc Sentits i Fismuler, tri mjesta s kojima ne možete promašiti."

Barcelona - 1 Barcelona - 1 (Foto: Getty Images)

Kopenhagen

"Dvaput sam bila u Kopenhagenu i oba puta sam se osjećala kao da nemam dovoljno vremena pojesti sve što sam htjela. Čak i ako ne možete naći stol u Nomi, grad ne pati od nedostatka impresivnih restorana. Kad vam je dosta skandinavske hrane, sjetite se da je Kopenhagen meka međunarodne kuhinje. Tu su pizze u napolitanskom stilu u Bæstu, nečuveno dobri tacosi u Hija de Sanchez, francuska jela u Bistrou Boheme i japanski gastropab zalogaji u Kōnāu. Kultura kafića je živa i u Kopenhagenu lako možete provesti sate uz kavu ili pivo. Svaki ljubitelj hrane trebao bi izdvojiti malo vremena za istraživanje Torvehallernea, poznate natkrivene tržnice."

Rim

"Ako volite unos ugljikohidrata, vjerojatno ne postoji bolje mjesto na svijetu za to od Rima. Kao netko tko bi mogao preživjeti samo od pizze, tjestenine i vina, pronalazim svoj osobni raj kad god posjetim ovaj talijanski grad. Ne mogu se zasititi pizze u Dar Poeta ili kriški pizze u Antico Forno Roscioli. A nedavno mi je tjestenina Carbonara iz SantoPalata umalo promijenila život. Niste sigurni gdje započeti svoju kulinarsku avanturu? Preporučila bih da lutate slikovitim ulicama Trasteverea. I što god radili, svakako isprobajte neke klasike rimske ulične hrane kao što su duboko pržene suppli (kuglice od riže), carciofo alla giudia (pržena artičoka) ili trapizzino, hibrid pizza - pita punjena vašim omiljenim sastojcima."

Lisabon

"Pretpostavljam da se može reći da volim ibersku kuhinju. Svidjelo mi se gotovo sve u Lisabonu, od opuštenih ulica do ukusnih restorana. Lisabon je izvanredan po pitanju morskih plodova, a slatki obrok divovskih crvenih kozica i školjki u Cervejaria Ramiro bio je moj osobni raj. Svi ljubitelji morskih plodova ne bi trebali propustiti obrok u Sea Me Peixaria ili A Cevicheria. I da, što god radili, ne propustite priliku probati legendarni portugalski kolač od jaja iz slastičarne Pasteis de Belem."

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju