Stanovnici Sydneyja i njegovi gosti ljetno osvježenje traže na glavnoj gradskoj plaži – Bondi. Od 1929. godine na južnom dijelu te australske plaže izgrađen je plivački klub Bondi Iceberg s pripadujućim olimpijskim bazenom.

Točnije, izgrađena su dva vanjska bazena, jedan olimpijski bazen dužine 50 metara i nešto plići dječji bazen dužine 25 metara.

San Alfonso del Mar, Čile Putovanja Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine

Bondi Iceberg zamišljen je kao zimski klub za entuzijaste koji bi mogli održavati formu te plivati i u hladnijem dijelu godine. Da bi osigurali članstvo, pojedinci su se trebali obvezati da će se natjecati u plivanju barem tri puta mjesečno u periodu od pet godina.

Plivanje u olimpijskom bazenu Bondi Iceberga uistinu je posebno iskustvo, pogotovo kada plivače počnu zapljuskivati visoki valovi s Tihog oceana.

Bazen hotela Joule u Dallasu, SAD - 2 Putovanja Popularno mjesto za ljetno osvježenje: Bazen koji "visi" nad prometnom ulicom

Bazeni uz ocean relativno su česta pojava u Australiji, no Bondi Iceberg smatra se jednim od najfotografiranijih na svijetu.

Jedan veći i drugi manji bazen Jedan veći i drugi manji bazen (Foto: Shutterstock)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju