Riječ je o spotu koji su u sklopu kampanje Ambidekster kluba "Klikni za nenasilje", a u partnerstvu s FADE-IN-om, u potpunosti osmislili i realizirali mladi vršnjaci aktivisti da bi upozorili na problem međuvršnjačkog nasilja na internetu.

Iza projekta stoji udruga Ambidekster klub, nevladina, neprofitna organizacija koja je registrirana 10. rujna 2003. godine inicijativom mladih stručnjaka društveno-humanističkog usmjerenja. Njezin je osnovni cilj doprinos zaštiti ljudskih prava, socijalnom uključivanju i podizanju kvalitete života pojedinaca i skupina, posebice skupina djece i mladih izloženih riziku od socijalnog isključivanja kao što su djeca i mladi s problemima u ponašanju te drugih skupina djece i mladih s manje mogućnosti, koji također nailaze na prepreke u socijalnom uključivanju.Važan dio rada naše udruge zauzimaju i projekti neformalnog obrazovanja ojima na interaktivne i inovativne načine želimo senzibilizirati i educirati mlade o važnim ruštvenim
temama, a jedan od njih jest i KIM- kultura izgradnje mira i promicanje nenasilnog ponašanja u djece i mladih.

Posebna vrijednost projekta KIM proizlazi iz činjenice da su mladi ljudi uključeni u projekt aktivni u svim fazama njegovog provođenja te da se aktivnosti odvijaju po principu međuvršnjačke pomoći. Mladi edukatori podučavaju svoje vršnjake o problemima međuvršnjačkog nasilja, posebice nasilja na internetu te zajednički dolaze do ideja i potencijalnih načina prevencije nasilja među mladima. Nemojte ignorirati, to je tu, pored nas... Svaka čast Ambideksterovci!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju