Pješačke staze
Bilo da se odlučili na pješačenje asfaltiranim ili šljunčanim stazama, tuheljski kraj vas nikako ne može razočarati. Kamo god da se okrenete uvijek ćete naći nekakvu stazu na kojoj se možete dobro opustiti pješačenjem. Tuheljski kraj bogat je stazama i puteljcima od kojih neki postoje još od davnih vremena kada se njima služilo lokalno stanovništvo za pristup ljekovitoj vodi. Šetnja u opuštajućem zelenilu tuheljskog kraja i cvrkut ptica nešto je što nećete nikad zaboraviti i uvijek ćete se htjeti vratiti u ovo prekrasno zagorsko mjesto.



Biciklističke staze
Tridesetak i više kilometara slikovite biciklističke rute pruža ugodnu vožnju krajem koji povezuje dva izvora zdravlja i rekreacije – Krapinske i Tuheljske Toplice. S obje strane staze pružaju se livade, oranice, vinogradi… Osim očaravajućim prirodnim ljepotama, staza obiluje mnoštvom raspela «krajputaša», crkvama i kapelama te spomenikom palim borcima. Dvoje toplice okosnica su ovih staza, a blizina muzeja, galerija, dvoraca, rodnih kuća dvaju predsjednika te mnogobrojni sakralni objekti - razlog su više da se izabere ova ruta. Zbog mogućnosti kombinacije s lokalnim cestama, moguće ju je kombinirati prema vlastitoj fizičkoj pripremljenosti.

Trim staza

Trim staza s osam elemenata okružuje sportske terene Termi Tuhelj i idealna je za sportske i kondicijske pripreme sportaša i pojedinaca. Elementi su prilagođeni svim uzrastima i sadrže info table na kojima su opisane vježbe za razgibavanje i podizanje fizičke spremnosti.

Adrenalinski park

Adrenalinski park namijenjen je raznim skupinama, obiteljima, grupama na teambuilding programu, učeničkim grupama, sportašima, pojedincima, zapravo svima koji žele osjetiti oslobađanje adrenalina. Upravo u ovom parku pojedinci svladavaju razne prepreke na visini do osam metara, uz stručno vođenje kvalificiranih instruktora. To je mjesto gdje se pomiču granice svojih mogućnosti, izgrađuje povjerenje među pojedincima, oslobađa strah od visina…Park je primjeren svim dobnim skupinama koje su tokom cijelog programa osigurane opremom i pod kontrolom instruktora.



Tuheljske toplice

Nakon što ste dan proveli pješačeći ili biciklirajući, potpuno opuštanje možete pronaći u Tuheljskim toplicama. S raznim bazenima Tuheljske toplice vam mogu ponuditi potpuno opuštanje, ili vas još dodatno raspaliti s ponudom tobogana, dok kraj dana možete dočekati u cocktail baru na vodi. Bilo da volite izležavanje i lagano brčkanje u vodi, ili ste više sportski tip koji se voli dobro isplivati, Tuheljske toplice imaju sve što vam je potrebno za aktivni odmor.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju