1. Probudite se
Prvi korak buđenja je da se nakon duge, hladne zime i snježne zime trebate oprostiti od toplih dekica, debelih kaputa, kapa, šalova i toplih radijatora. Nakon spremanja zimskih prijatelja, zaželite dobrodošlicu svojim tankim odjevnim predmetima koji su ovaj dolazak nestrpljivo čekali. Ormar je sad konačno posložen i prozračan, obojen veselim proljetnim bojama te izgleda kao da ga je napunila duga.

2. Pročistite se
Nakon što ste se preobrazili iz gusjenice u kukuljicu i time napravili prvi korak, spremi ste za dalje. Proljećem se priroda ponovno budi i sve buja i cvate, a na vrata nam dolazi kraljica povrća - šparoga. Osim nje nabavite koprivu, maslačak, matovilac, medvjeđi luk, osmislite kreativne recepte i krenite u detoksikaciju svojeg organizma na koji ste cijelu zimu lijepili slasne kobasice, slame, kulene. Doručak neka vam bude obilan, za ručak pripremajte više povrća, a večeru probajte preskočiti.

3. Uredite kuću i okućnicu
Uredili ste sebe, sad je vrijeme da ušminkate i svoje najljepše mjesto boravka. Nabavite ili posudite od svojih najmlađih bojice, tempere, škare i ostali pribor koji vam je potreban da bi osvježite boravak veselim bojama, crtežima, raznim cvjetnim uzorcima koji će vam podizati raspoloženje tokom cijelog dana. Zasadite cvjetnu rapsodiju šarenih boja u vlastitom vrtu, balkonu, prozoru kako tko želi i može. U istom ritmu vašeg buđenja, buditi će se i ove male slatke biljčice kojima ste dali priliku za novi život.

4. Pozovite tijelo na aktivnost
Kauč, krevet, tople kupke bye bye - Zumba, samba, fitness, trčanje,šetnja, samo su neke od aktivnosti u koje se možete uključiti kako bi vaše tijelo opet dobilo priliku biti živo. Ako imate kućne ljubimce izvedite i njih van na svježi zrak. U šetnji šumama, udahnite svjež zrak razbistrite misli i krenite u osmišljavanje novi kreativnih aktivnosti, planova, poslova koji će ispunjavati svaki vaš novi dan.

5. Istražite Hrvatsku
Ako ste primijenili naše savjete, iz kukuljice postajete predivan slobodan i šaren leptir. Prisjetite se mladenačkih dana, kada ste najviše vremena provodili u prirodi, obilazili okolnje puteljke, livade, šume, skrivene pećine, kada ste istraživali najskrivenija mjesta gdje bi se potajno nalazili s društvom ili simpatijom. Posjetite neke od tih mjesta, obnovite sjećanja i zabilježite neka nova s najdražima. Iskoristite slobodne dane, vikende i posjetite neke od najljepših mjesta u Lijepoj našoj kao što su Kalnik, Rastoke, Velebit, predivna jezera, parkovi... Proljeće je samo vaše!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju