Čim stignete u Istru, vidjeti ćete koliko Istra zapravo podsjeća na Italiju. Vinogradi, maslinici, primorska sela obojila su boje Ligurije, gradovi na brdima koji izgledaju ravno kao Toskana. I primijetit ćete da mjesta ovdje imaju talijanska imena kao i hrvatska imena - Rovinj je Rovigno, Bale je Valle, Grožnjan je Grisignana.

Istra ima dugu povijest osvajanja i ponovnog osvajanja različitih naroda. Kao rezultat toga, Istra je mješavina različitih kultura i ima drugačiji ugođaj od dalmatinske obale. Hrana je središte života, a lokalno stanovništvo boji svoje domove svijetlim bojama. Talijanski utjecaj ostaje postojan - od mnogih vrsta maslinovog ulja do divljih, živahnih razgovora mještana.

Savršen dan u Istri bio bi rano krenuti na put i posjetiti četiri ili pet gradova tijekom dana, zaustavljajući se u jednom od njih na ležernom ručku. 

Poželite li vi svoj ovogodišnji odmor provesti u Istri, možda razmislite o tome da posjetite jednako predivno mjesto, no bez tolikih gužvi kakve možete pronaći u Rovinju ili Poreču. Da, postoji takvo mjesto i zove se Duga Uvala. Duga Uvala je mirna uvala, s čistim morem i raznolikim plažama (šljunak, kamene ploče, stijene), okružena bogatim zelenilom mediteranskog raslinja.

Nalazi se na istočnoj obali Istre, od Pule udaljena 20-ak kilometara. Na samoj obali smješten je Hotel Duga Uvala, a odmah uz Hotel nalazi se i Aneks (Annex), s Hotelom povezan toplim mostom. Hotel ima vlastito parkiralište (parkiranje je besplatno u parku ispred Hotela).

Trenutno aktualna ponuda na Crnom jaju donosi vam 3 ili 7 noćenja po cijeni već od 1.620 kuna za dvije osobe, i to s uključenim doručkom u Hotelu Duga Uvala koji je dobar izbor za povoljan odmor u Istri. Uz Hotel se nalazi kompleks bazena s morskom vodom, a u ponudi su otvoreni, vanjski bazeni. Gostima su na raspolaganju i svlačionice, tuševi, suncobrani i ležaljke bez nadoplate. Pored bazena smještene su teretana (traka za trčanje, bicikli i druge sprave), s pogledom na vanjske bazene, i dvorana za vježbanje.

Želite li provesti kvalitetan, a povoljan odmor u Istri, ovo je svakako ponuda o kojoj vrijedi razmisliti.

Tirkizni Kotli: Slavna istarska oaza u kojoj za 900 kuna možete unajmiti kućicu za cijeli vikend Kotli, Istra - 5 Kotli, Istra - 4 Kotli, Istra - 3 +1 Kotli, Istra - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju