Pred nama je produženi vikend i prilika da pobjegnemo s vrućina gradskog asfalta na more. Otok Krk se, pritom, nameće kao sjajna destinacija za osobe iz Zagreba i okolice.

Relativno je blizu – uz malo sreće na prometnicama s autom ste na Krku za manje od dva sata, a pruža obilje manjih mjestašca s prekrasnim plažama za dubinski odmor.

Zavirili smo na portal Bijelo jaje i pronašli pet soba i apartmana na Krku koji su dostupni za iznajmljivanje u zadnji čas, a koji se mogu naći po cijeni već od 60 do 159 eura.

Soba Miriam, Vrbnik na Krku - 3 Soba Miriam, Vrbnik na Krku - 3 (Foto: Bijelo jaje)

Vrbnik

Na istočnoj strani otoka Krka na litici koja se izdiže 50-ak metara iznad mora smješten je čarobni Vrbnik, a koji se ponosi svojom starogradskom jezgrom, zanimljivim plažama, jedinstvenim vidikovcima i divnim vinima.

U mirnoj ulici blizu centra Vrbnika i glavne gradske plaže smještena je obiteljska kuća koja iznajmljuje sobu Miriam na dvije etaže te za dvije osobe po cijeni od 60 eura za noć. Uz klimatiziranu sobu s privatnim ulazom gostima je na raspolaganju pripadajuća terasa s prekrasnim pogledom na okolicu , privatni parking, ali i teretana na otvorenom u vrtu.

U Vrbniku možete iznajmiti i veliki apartman Zlata po cijeni od 159 eura za noć. On obuhvaća tri spavaće sobe i dvije kupaonice za maksimalni smještaj šest osoba. Dobrodošli su i kućni ljubimci. Na raspolaganju su vam i dvije velike terase s pogledom na more i stari grad.

Apartman Zlata, Vrbnik na Krku - 4 Apartman Zlata, Vrbnik na Krku - 4 (Foto: Bijelo jaje)

Risika

Na istočnom strani otoka Krka smjestilo se i pitoreskno selo Risika koje se prvi puta spominje u dokumentima iz davne 1284. godine, ali je bilo naseljeno davno prije toga.

Ovdje vam je dostupna potpuno renovirana kamena kuća za odmor Svjetlana s dvije spavaće sobe za maksimalni smještaj četiri osobe, a koja se iznajmljuje po cijeni od 135 eura za noć. Obuhvaća i dobro opremljenu kuhinju, kupaonicu te čak tri terase i jacuzzi. Najbolje od svega? Nalazi se na mirnom mjestu blizu plaže sv. Marek.

Apartmani Vladimir, Malinska na Krku - 1 Apartmani Vladimir, Malinska na Krku - 1 (Foto: Bijelo jaje)

Malinska

Malinska je popularno turističko odredište na Krku, a koje se smjestilo uz sjeverozapadnu obalu otoka u prostranom zaljevu.

Želite li produženi vikend provesti u ovom naselju, na raspolaganju su vam apartmani Vladimir koji se preko portala Bijelo jaje iznajmljuju po cijeni od 80 eura na noć. U neposrednoj su blizini autobusnog kolodvora i trgovine te se nameću kao dobra ideja. Najbliža plaža, pak, smještena je tek 450 metara od apartmana.

Apartman u Njivicama na Krku - 2 Apartman u Njivicama na Krku - 2 (Foto: Bijelo jaje)

Njivice

Njivice su bile nekoć malo ribarsko selo, a zahvaljujućim blagoj klimi, lijepim plažama i plavom moru, postale su iznimno popularna turistička odrednica za Hrvate, ali i goste iz drugih europskih zemalja.

Želite li u drugoj polovici kolovoza odsjesti u Njivicama, provjerite stan u ovom mjestašcu na sjeverozapadu Krka koje se iznajmljuje po cijeni od 80 eura za noć. Obuhvaća spavaću sobu i dnevni boravak za maksimalni smještaj četiri osobe. Na raspolaganju vam je i kuhinja, kupaonica, te prostrana terasa i balkon.

Jeste li mislili na sve? Najbolji savjeti kako ne potrošiti previše novca na ljetovanju Kako ne potrošiti previše novca na ljetovanju - 5 Kako ne potrošiti previše novca na ljetovanju - 1 Kako ne potrošiti previše novca na ljetovanju - 3 +1 Kako ne potrošiti previše novca na ljetovanju - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju