Agencija Lynx and Fox smještena u srcu Gorskog kotara, specijalizirala se za ponudu tog kraja i preporučuje mjesta na kojima možete uživati u snijegu, odmoriti se, kao i fino jesti i piti. Pa pogledajmo koje lokacije predlažu za savršeni zimski izlet ili nešto dulji odmor.  

Gorski park Kupjak

U malom mjestu Kupjak koje ze nalazi između Skrada i Delnica od ove godine ponovno je otvoreno sanjkalište. Bivša “Gina” sada se zove “Gorski park Kupjak” te pod novom upravom sanjkalište nudi orijepu u vidu hrane i toplih napitaka iz kućice, lounge zonu sa ognjištem, pokretnu traku uz naplatu, a na licu mjesta je i osiguran parking. Kad nema snijega možete koristiti tubby stazu i svejedno se zabaviti. Više informacija možete dobiti preko društenih mreža Gorskog parka Kupjak ili broja telefona 091/303-3029.

Mrkopalj

Na obroncima Čelimbaše dok ne proradi skijalište možete sanjkati, a novost je da postoji i vučnica. Mogućnost okrijepe možete potražiti u Hostelu “Skijaški dom Mrkopalj”, Buffet Tilia koji ima odlične pizze ili kućici “Mrkopaljska čarolija” koja nudi razolika zanimljiva jela, dok u mjestu postoji nekoliko kafića u kojima se također možete zagrijati.

Gorski kotar - 14 Gorski kotar - 14 (Foto: PR)

Sanjkalište na brdu Petehovac

Iznad Delnica, na 1000 metara nadmorske visine ima uvijek najviše snijega. Bez pokretne trake je, a planinarski dom nudi piće za van ili mogućnost ručka unutar objekta. Više informacija potražite ovdje ili na: 051/814-901. 

Čabarski kraj

Gosti obožavaju doći u Tršće “kod tete Mirjane”. Radi se o neformalnom sanjkalištu kod apartmana Jurković. Na licu mjesta moguća je i okrijepa u vidu domaće kuhinje, toplih napitaka, te nude smještaj kao i korištenje guma za spuštanje. Više informacija: 098/426-915 ili mirjana@apartmani-jurkovic.info.

Vujnovići

U Vrbovskom zabavu potražite na sanjkalištu i mini skijalište Vujnovići kod Planinarskog doma Kamačnik. Smještaj i okrijepa moguća u planinarskom domu, a pravi domaći goranski ručak možete pojesti u obližnjem Bistro Kamačnik. Više info možete dobiti 051/818-814.

Općina Lokve

U ovom se kraju, ovisno o visini snijega i vremenskim uvijetima uređuje predivna i duga sanjkaška staza bez pokretne trake iznad bivšeg Bistroa “Jezero" s čijeg početka pogled seže preko Lokvarskog jezera sve do Risnjaka. Ručak možete pojesti u restoranu “Eva" na jezeru ili Buffet-u Iskra u centru Lokava. Više informacija pokušajte dobiti preko 091/ 500-7591 ili sanjkanje@lokve.hr

Ravna Gora

Ovdje je omiljeno mjesto za sanjkanje na padini iza Bistora Breza, nema vučnice, ali kada se umoriteu bistrou možete pojesti odlične specijalitete domaće goranske kuhinje ili prestapvati u toplim sobama. Za pomoć u snalaženju i korisne informacije koristite interaktivnu kartu. 

Rekord je pao ne tako davno: Znate li koja je službeno najniža temperatura zabilježena u Hrvatskoj? Gračac - 1 Gračac - 5 Gračac - 3 +1 Gračac - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju