Dobro nam je poznato kako je jedan od najpogođenijih sektora pandemijom koronavirusa svakako onaj turistički. Turistički djelatnici diljem svijeta na razne načine pokušavaju potaknuti putovanja, a mi donosimo jednu pozitivnu priču iz Francuske.

Jedna od najvećih francuskih željezničkih kompanija objavila je kako će u prodaju pustiti 5 milijuna karata s popustom lokalnim stanovnicima, a sve kako bi potaknula i povećala domaća putovanja.

Naime, iz Francuske nacionalne željeznice SNCF objavili su kako će u prodaju pustiti 5 milijuna karata za vlak po znatno sniženim cijenama, kako bi ohrabrili ljude da vlakom obiđu zemlju. Inicijativa je pokrenuta 3. svibnja, u znak proslave ukidanja regionalnih ograničenja putovanja.

Uz maksimalnu cijenu od 39 eura, glavni prijevoznici pružit će priliku Francuzima da obiđu praktički cijelu zemlju. Sve karte moći će se u potpunosti vratiti ili zamijeniti do tri dana prije polaska. Dobra je vijest i za obitelji s djecom jer će karta za djecu do 12 godina stajati maksimalno 8 eura do bilo kojeg odredišta u Francuskoj.

Pariz, Bordeax, Marseille, Lyon i ostali gradovi tako očekuju povećano kretanje domaćih turista, koje je zbog svih ograničenja izazvanih koronavirusom itekako stalo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju