Kamen Blarney, Irska – priča kaže da će svatko tko poljubi ovaj kamen imati pet godina sreće

Fushimi Inari Taisha, Japan – nije nova vrsta sušija nego hram posvećen bogu riže, Inari. Vjeruje se da će svaki biznismen koji prođe ispod luka imati sreće u svom poslu

Hram boga Erwan, Bangkok – sagrađen je 1956.godine, a vjeruje se da statua božanstva donosi sreću svakom tko je pogleda u oči.

Razjareni bik, Wall Street – mnogi brokeri koji rade na Wall Streetu vjeruju da će, ako ujutro poglade bika po testisima, imati puno sreće na poslu taj dan. Zamislite ljude kako čekaju svoj red da bi pogladili bikova...

Crazy Girls kipovi, Las Vegas – ovo je svojevrsni spomenik najdužoj predstavi koja se igrala u Vegasu. Vjeruje se da ako pogladite stražnjice brončanih djevojaka - imati dobar seksualni život.

Tržnica Pike Place, Seattle
– dovoljno je pogladiti divovsku brončanu svinju po nosu kako biste imali sreće do kraja života.

Lincolnova grobnica, Illinois – Ispred grobnice slavnog američkog predsjednika nalazi se velika brončana glava. Vjerovanje je da treba pogladiti nos - i eto sreće!

Julijina kuća, Verona
– ovo je sigurno najslavnija dojka na svijetu, definitivno najviše puta dirana. Legenda kaže da je za sreću potrebno protrljati Julijinu desnu dojku.

Kip svetog Ivana Nepomuka, Prag – vjeruje se da dodir kipa sv. Ivana donosi sreću i osigurava povratak u Prag.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju