Maleni dvorac Cahercastle u blizini Craughwella u Irskoj postao je veliki hit na Airbnbu. Ova internetska platforma za najam smještaja uvrstila ga je na njihov popis najpopularnijih neobičnih smještajnih jedinica u 2021. godini.

Da je smještaj u dvorcu uistinu vrlo popularan, svjedoči i činjenica kako se prvi slobodni termin može rezervirati tek u ožujku 2023. godine.

Cahercastle je srednjevjekovni dvorac koji je izgrađen prije više od 600 godina, a oglašava se kao mjesto u kojem možete živjeti kao kralj. Ne čudi stoga što su mnogi zainteresirani prespavati u njemu.

Vlasnici Peter i Eva odmah daju do znanja da kraljevski život u 15. stoljeću nije bio savršen. Dvorci nisu bili dizajnirani s kupaonicama i tuševima, pa ćete morati biti spremni spustiti se s vrha tornja spiralnim stepeništem u dnevnu sobu kako biste se okupali.

Unutrašnjost dvorca Cahercastle u Irskoj Unutrašnjost dvorca Cahercastle u Irskoj (Foto: Airbnb.com)

Kada u dnevnoj sobi dio je šarma Cahercastlea, kao i grijanje na drva.

Dvorac je preuređen i vraćen u prvobitno stanje korištenjem tradicionalnih materijala poput lokalnog kamena, vapnenca i hrastovih greda. Istovremeno je upotrijebljena i suvremena tehnologija, pa se u dvorcu mogu naći neke moderne pogodnosti poput solarnog grijanja vode.


Vlasnici žive u sklopu dvorca i neprestano ga obnavljaju i unaprjeđuju. Svim zainteresiranima pružaju mogućnost boravka u glavnoj spavaćoj sobi na katu s privatnim pristupom tornju, dnevnom boravku i blagovaonici.

Dvorac se može iznajmiti preko Airbnba po cijeni od 1350 kuna na noć. Dio njegova srednjevjekovnog šarma pogledajte u galeriji na početku teksta.

Gdje je to u Hrvatskoj? Dvorac iz novog filma s Ryanom Goslingom koji stranci traže na Korčuli Château de Chantilly u Francuskoj Chateau de Chantilly, Oise, Francuska Ryan Gosling u filmu The Grey Man +0 Ryan Gosling u filmu The Grey Man

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju