Centar za posjetitelje Požeška kuća nova je turistička atrakcija u gradu Požegi, mjesto početnog susreta na kojemu se gostima predstavlja turistička ponuda grada kao grada doživljaja, finih okusa tijekom sva četiri godišnja doba i sa svih pet osjetila, temeljena na povijesnim i kulturnim vrijednostima, enogastronomiji i glazbi.

Požeška kuća predstavlja novi tip turističke ponude koji podrazumijeva razvoj javne turističke infrastrukture, promocije ključnih turističkih atrakcija te inovativnu interpretaciju prirodne i kulturne nematerijalne baštine, a s ciljem objedinjavanja svega što grad može ponuditi od kulturnih znamenitosti, lokalnih proizvoda, vinskih podruma i ugostiteljskih objekata.

Požega se nalazi tek oko dva sata vožnje od Zagreba, a svim posjetiteljima pruža nezaboravna iskustva, od kojih se izdvaja nadaleko poznato slavonsko gostoprimstvo. Grad je odlična polazišna točka za istraživanje slavonskih atrakcija, od kojih se izdvaja obližnji Park prirode Papuk te kutjevački kraj poznat po svojoj enološkoj ponudi.

Centar je podijeljen na dva dijela, prizemlje i podrum, od kojih svaki dio priča svoju priču. U prizemlju se nalazi infotočka, odnosno prijemni centar te sobe posvećene fra Luki Ibrišimoviću i barunu Franji Trenku. Kao svojevrstan kontrast realnosti i povijesnom okruženju, podrum centra mističnom atmosferom probuđuje sva osjetila. Vino i čokolada zasigurno su postali dio identiteta grada i uključeni su u samu kulturu življenja Požežana. Osim priče o vinu i čokoladi, Požeška kuća otkriva i koja su to tradicionalna požeška jela, s mogućnošću preuzimanja recepata, a posjetitelji se mogu okušati i u kvizu o čokoladi ili u slaganju svoje slastice. Mističnu atmosferu upotpunit će priče i legende o ljubavima znamenitih Požežana.

Umjesto ulaznice posjetitelji će u Požeškoj kući dobiti pluteni čep s različitim bojama koji će kasnije na zanimljiv način moći i iskoristiti. Tu su još i "pijani bicikl", strateške igre za djecu, mačevanje s barunom Trenkom te brojni drugi zanimljivi sadržaji.

Centar je opremljen sadržajem koji za posjetitelje na jedinstven način prikazuje požešku povijest i kulturu. Obuhvaća stalni izložbeni prostor, multifunkcionalni izložbeni prostor, infopult i suvenirnicu, a osmišljen je kao prostor od dviju cjelina, prizemlja i podruma.

Centar za posjetitelje Požeška kuća otvoren je od utorka do subote od 10 do 15 sati, a subotom od 10 do 13 sati. Više o suvenirima, ulaznicama, ali i samom Centru može se saznati na web-stranici pozeskakuca.hr

Ako ste odlučili posjetiti središte zlatne Slavonije, onda je to izvrsna prilika i da obiđete sve znamenitosti i atrakcije koje vam taj mali, barokni grad bogate povijesti nudi. Još ako se odlučite, a to vam od srca preporučujemo, napraviti i pauzu za ručak u nekom od gradskih restorana, vaš posjet Požegi mogao bi ostaviti traga i na vašoj kondiciji – poboljšati je, naravno!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju