Jest, nije blizu i nije do njega jednostavno doći, no jednom kad se odlučite na taj pothvat, u gradu koji broji 3 milijuna duša (s okolicom više od nevjerojatnih 15 milijuna) nećete moći ostati ravnodušni. Ovdje će svatko pronaći nešto za sebe, a za početak, pročitajte ovih pet razloga za posjetu objavljenih na portalu travelawaits.com

Šarene boje u četvrtima La Boca i La Caminito

Ulična umjetnost prilično je privlačna, a šarene boje u ovim četvrtima ostavljaju bez daha. Pojedine kuće oslikane su u više boja, a mnogi zidovi prekriveni su muralima i raznim grafitima. Koliko se drži do oslikavanja, govori činjenica kako su negdje oslikani i podovi, a cijelo mjesto je toliko fotogenično, da svoj Instagram profil možete u jednom danu obogatiti nebrojenim brojem slika. Dodajte još i sjajnu tržnicu gdje ćete uživati u svježim okusima i možete zaključiti kako je život lijep.

Gigantski cvijet

Ispred Nacionalnog muzeja likovnih umjetnosti, smjestio se 23 metra visok i osam tona težak metalni cvijet, izrađen od sjajnog čelika i aluminija. Iako nije živ, otvara se ujutro i zatvara u sumrak, a u mraku svijetli crvenom bojom što izgleda prilično dojmljivo. Ipak, četiri noći u godini latice ostaju otvorene cijelu noć, pa ako se tad zateknete u glavnom argentinskom gradu, datumi su sljedeći: 25. svibnja, 21. rujna, 24 prosinca i 31. prosinca.

Groblje Recoleta

Groblja u velikim gradovima često su vrijedna posjeta, jer na njima počiva veliki broj slavnih osoba, pa ni ovo nije iznimka. Statue i skulpture na grobovima često su impresivne, a vjerojatno najpoznatija „stanovnica“ ovdje je Evita Peron. Za njen grob vam ne treba posebna uputa, dovoljno je slijediti turiste i gdje vidite gužvu, naći ćete Evitino posljednje počivalište.

Pariška vibra

Ako volite Grad svjetlosti, ona je sigurno kako ćete voljeti i Buenos Aires. Odmaknite se malo od širokih avenija i uđite u ulice u blizini Plaze de Mayo, te ćete ubrzo pomisliti kako ste u Parizu. More malih kafića, od kojih posebno valjda izdvojiti Cafe Tortoni, te brojni restorančići neće vas razočarati. Također, i ovdje možete uživati u doručku uz kavu i kroasan, no, slobodno možete dodati i ukusni churros.

Gastronomski užitci

Kad smo već kod hrane, ovo je dom Dulce de Leche, kremastog čuda od karamele. Tu su naravno i empanade, ali i choripan – lokalna vrsta hrenovke. Valja probati i arroz con leche, ljepljivu mliječnu rižu s cimetom. Naravno, kruna svega su sočni bifteci, kojih ima u obilju, jer su južnoamerička goveda nadaleko poznata. A jasno, ovdje ćete se gušiti i u raznim kolačima, kolačićima, slatkim pecivima...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju