Znate za Sydney, Melbourne, Canberru, no ovaj ipak nešto manje poznati grad, za jedanaest godina ugostiti će jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu. Time će postat treći australski grad koji će doživjeti tu čast, pa je vrijeme da ga malo pobliže predstavimo.

„Australija je prilično „zaljubljena“ u igre, jer treba uzeti u obzir kako smo mi tek jedna od dvije zemlje čiji su atletičari sudjelovali na svim Olimpijskim igrama modernog doba, počevši od 1896. godine“ – izjava je koja su nakon odluke o domaćinstvu brzo dali australski predstavnici za službenu stranicu Olimpijskih igara.

„S obzirom na uspjehe Olimpijada održanih 1956. u Melbourneu i 2000. u Sydneyju, uopće ne sumnjamo kako ćemo i ovdje donijeti razne novitete“ – još su dodali u izjavi.

Iako inače kandidaturu za OI prati bespoštedna borba, Brisbane je izabran kao, koliko god to nestvarno zvučalo - jedini kandidat. Igre su inače skupa stvar, no eto, Brisbane je odlučio postati dio povijesti, jer kako je izjavio tamošnji gradonačelnik – „kad jednom postanete olimpijski grad, onda ste to zauvijek“. Također, gradske vlasti vjeruju kako će OI imati pozitivan financijski učinak na regiju, te donijeti više od 50 milijardi kuna.

Vlasti Queenslanda uložit će gotovo 30 milijardi kuna u transport i razne dvorane te igrališta kroz sljedećih 10 godina. Dodano je kako već imaju spremno preko 80 posto stadiona gdje će se igre održavati, ali da će neki ipak trebati u renovaciju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju