Kad govorimo o božićnim sajmovima, obično mislimo na štandove s bogatom ponudom, pune hrane i pića, s kojih se širi miris kuhanog vina i kobasica. No, božićni sajmovi održavaju se i na posve druge načine, i to u malim mjestima, kao što je Wainfleet u Kanadi, koji broji tek oko šest tisuća duša. Možda bi ovakvi sajmovi oživjeli i naše male gradove, pa donosimo ovu priču s thestar.com

U kanadskom gradiću Wainfleet, smještenom u regiji Ontario, i ove su godine mali proizvođači okupirali božićne štandove i napravili sajam. Već prvi dan rada (a priča je započela sredinom studenog), stvorili su se redovi znatiželjnika, koji su došli na sajam gdje „forte“ nisu kuhano vino i kobasice.

Voditeljica tržnice Judy Aarts, rekla je kako se nada da će, dok je tržnica otvorena, svaki dan u posjetu doći 500 do 600 ljudi. S obzirom na veličinu mjesta, ali i još prisutnu pandemiju, brojka se ne doima malom. Na tržnici izlažu obrtnici i prodavači iz Wainfleeta, ali i okolice. Uz naravno, hranu, tu se nalaze ručno izrađene stvari, ali i odjeća.

I sama organizatorica vodi trgovinu svijećama. „Mislim da je cilj ove godine da svi kupuju lokalno i podržavaju mala poduzeća“ – smatra Aarts. Također, mišljenja je i da će sajam s božićnom tematikom, dovesti mnoge kupce.

U svakom slučaju, dovodi i brojne umirovljenike, poput Cheryl Dell, koja kaže kako ne želi gledati TV, već radije hekla i prodaje stvari na sajmu. Nije jedina, te i ovakvih poput Cheryl, ima dosta. Sajam radi sve do 5. prosinca, a možda ovo nije loša ideja ni za neke naše gradove, u kojima zimi baš, i nema previše života.

I Hrvatska je na listi: Najbolje zemlje za guštanje u prirodi Korčula - 4 +0 Korčula

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju